Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Grčić: Vladine prognoze BDP-a gotovo identične HNB-ovim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladine prognoze hrvatskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ovu i sljedeću godinu gotovo se poklapaju s onima Hrvatske narodne banke (HNB), kazao je u srijedu potpredsjednik Vlade Branko Grčić tijekom 13. susreta Liderova kluba izvoznika u prostorijama HBOR-a.

Na novinarsku zamolbu da prokomentira najnovije prognoze HNB-a o BDP-u, prema kojima bi ove godine mogao biti u minusu 0,5 posto, a iduće u plusu 0,2 posto, Grčić je kazao da se HNB-ove se prognoze u principu poklapaju s Vladinim.

Pročitajte i ovo Boris Vujčić Godinu dana eura Guverner HNB-a: "Od početka karijere slušam pitanja kad će kamatne stope u Hrvatskoj biti kao u Njemačkoj'' Slika nije dostupna Rast gospodarstva TKO JE ZASLUŽAN ZA DOBRE REZULTATE? Prilično oprečni komentari saborskih zastupnika

"Vlada je za ovu godinu prognozirala pad BDP-a za 0,7 posto, a za sljedeću rast od 0,5 posto. Mislim da je to sve tu negdje", izjavio je Grčić.

Još jedna loša vijest za Hrvatsku

S druge strane, Grčić ne vjeruje da će 'pohlepni' gradonačelnici i načelnici općina anulirati sve pozitivne aspekte smanjenja poreza na plaće.

Naglasio je kako većina lokalnih samouprava dizanjem cijena usluga još uvijek nije naštetila potencijalno pozitivnim efektima poreznog rasterećenja.

"Mislim da će gradonačelnici i načelnici voditi računa da ne preopterete građane, već da se okrenu sebi, svojim proračunima i mogućoj racionalizaciji", naveo je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Grčić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene