458873
458873
458873
458873
458873

TKO JE ZASLUŽAN ZA DOBRE REZULTATE? Prilično oprečni komentari saborskih zastupnika

  • , 30.11.2016., 14:18
  • Autor:
  • komentara

Miro Bulj za rast hrvatskog gospodarstva hvali tehničku vladu, a Branko Grčić bivšu.

 
 
 
 
Reakcije na rezultate BDP- (Video: Vijesti Nove TV u 14 sati)
Reakcije na rezultate BDP- (Video: Vijesti Nove TV u 14 sati)

Objavljeni su rezultati BDP-a za treći kvartal i Plenkovićeva Vlada s tim je brojkama dobila još bolji vjetar u leđa za provedbu svojih ekonomskih planova. Rezultati su najbolji u posljednjih osam godina. Hrvatsko gospodarstvo raslo je 2,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazala je prva procjena Državnog zavoda za statistiku.

Dobrom rezultatu najviše je, kako se i najavljivalo, doprinijela uspješna turistička sezona.

Pozitivne brojke, i kada je u pitanju izvoz roba i usluga, rastao je za 6, 3 posto. Na rast BDP-a uvelike je utjecao i rast potrošnje kućanstava od 3,4 posto. Od djelatnosti, najviše su ponovno rasle one turističke. Sektor trgovine, smještaja i pripreme hrane ostvario je rast od 5,1 posto.

Ekonomske pokazatelje komentirao je ministar turizma Gari Capelli, rekavši da je to rezultat dobrih turističkih sezona koje su iza nas i da bi se ta očekivanja trebala nastaviti i idućih godina. Reagirali su i saborski zastupnici Miro Bulj i Branko Grčić s poprilično oprečnim komentarima. Bulj za rezultate hvali tehničku Vladu, a Grčić bivšu.

"To je činjenica koja govori kako su dosadašnje Vlade prije upravljale državom i na koji način su upravljale državom, da su puno bolji rezultati tehničke Vlade nego nego onih koji su do sada upravljali državom. I to je jednostavno nevjerojatno", poručuje Miro Bulj (Most NL).

"Mi smo utrli temelje tog dobrog gospodarskog puta, tog oporavka evo sada i sve većeg gospodarskog rasta, jer kada gledate prethodna Vlada u ovih prethodnih deset mjeseci nije radila ništa. Prema tome, veliki je doprinos onoga što smo mi udarili kao temelj", smatra Branko Grčić (SDP).

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se