Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte kako izgleda

FOTO - NAJVEĆA U HRVATSKOJ!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vjetroelektrana Danilo Holdinga RP Global sada i službeno opskrbljuje hrvatsku energetsku mrežu energijom.

Testiranje pogona najveće vjetroelektrane u Hrvatskoj i službeno je završilo. Vjetroelektrana Danilo Holdinga RP Global sada i službeno opskrbljuje hrvatsku energetsku mrežu energijom. Današnjem službenom otvorenju nazočio je velik broj uglednika, predstavnika lokalnih vlasti te investitora.

U RP Globalu tvrde da ovaj 70 milijuna eura vrijedan projekt ima veliki utjecaj na smanjenje emisije stakleničkih plinova na razini smanjenja od 33.300 tona emisija CO2 godišnje pri tome opskrbljujući oko 22.000 kućanstava s čistom energijom.

"Uz korištenje vrhunske tehnologije, ova vjetroelektrana je projektirana i izgrađena u skladu s najstrožim kriterijima zaštite okoliša", izjavio je Bojan Reščec, direktor RP Global Hrvatska.

Kod Trogira vjetroelektrana vrijedna 50 milijuna eura

Vjetroelektrana se nalazi oko 15 kilometara od obale i grada Šibenika. RP Global navodi kako će Danilo povećati proizvodnju energije dobivene iz vjetra u Hrvatskoj za 20 posto, a 19 vjetroturbinskih generatora ENERCON E-82 s ukupnom instaliranom snagom od 43,7 MW proizvodit će oko 100 GWh električne energije godišnje. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene