Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre prognoze

Bajs: Uskrs će biti bolji od prošlogodišnjeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilazeći sajam u Gudovcu, ministar turizma Damir Bajs otkrio je da očekuje kako će ovaj Uskrs biti bolji od prošlogodišnjeg.

Naglasio je da svi iz turističkog sektora provode niz aktivnosti kako bi sezona bila uspješna. 'Pravi ispit neće biti Uskrs nego svibanj kada moramo pokušati popuniti naše hotele i kapacitete i na tome intenzivno radimo. Što se tiče glavne sezone booking ide dobro. Još ću jednom podcrtati, sezona ne da nije gotova još nije ni počela i pred nama je puno posla', kazao je ministar Bajs.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 208 posto više dolazaka nego lani Bajs: Povećan turistički promet Slika nije dostupna 'Potreban nam je kvalitetan turizma' Bajs: Uskrs bolji nego lani

>> Berlin: Hrvatska je turistički hit

Oči ugostitelja najviše gledaju na Dalmatinu i nadaju se Uskrsnoj gužvi. To je dan kad počinje dobra ili manje dobra sezona. 'Sve sam manje optimist i imali smo tako tešku zimu da nam ni dva Uskrsa ne bi bila dovoljna', kazao je ugostitelj Ivan Kovilić iz Skradina. Po kalendaru Uskrs nikad kasnije, 24. travnja i približavanje Prazniku rada pružaju nadu više.

Gradić koji svakog ljeta obilazi Bill Gates, a navrate Eva Longoria i bogati šeici, već je na nogama. Prvi su gosti u Skradin već stigli. 50 tisuća gostiju u travnju prošle godine bilo je na Jadranu i optimizam će trajati još mjesec dana. Od tada pa do kraja sezone, vrijedit će samo brojke. Mjesec dana našima je ostalo za pripremu, a gostima isto toliko da se odluče. Hoće li kapnuti poneka valuta, tamo gdje je najviše očekujemo - u hrvatsku turističku blagajnu?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene