Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza vlasništva

Ante Perković dao ostavku u Badelu 1862

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave Badela 1862 i njegov najveći dioničar, Ante Perković, podnio je ostavku.

Nakon 36 godina karijere u Badelu odlazi u mirovinu, a njegovo mjesto preuzima Zvjezdana Blažić. Za medije je izjavio da u Badelu postoji kriza vlasništva, te da mora doći do njegove pomirdbe. Prema planu restrukturiranja tvrtke najavljen je nastavak proizvodnje alkoholnih pića, dok se od proizvodnje bezalkoholnih pića odustaje. Planira se i prodaja brojnih nekretnina, kao što je parcela na Borongaju veličine 34.000 kvadrata, a postojeći pogon preselit će se na Žitnjak.

Pročitajte i ovo Državne bolnice i upravljačka prava - 2 ozdravljenje sustava Obećali su da će država šefovati bolnicama, no sve kasni: "Ne mislim da će išta biti bolje" Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano"

U planu je i prodaja 100.000 kvadrata zemljišta u industrijskoj zoni Rakovica, vinarije u Sv. Ivanu Zelini te uredskih prostora u Križevcima, Splitu i Rijeci. Nepoznato je koliko će od 900 radnika u Badelu 1862 ostati bez posla u programu zbrinjavanja viška zaposlenih. Istaknut je i problem isplate plaća za studeni jer je zbog neplaćenih trošarina račun još uvijek blokiran, pa se traži podrška premijerke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene