Sastojci:
- 1,5 kg paprika
- 350 g mljevenog mesa
- 1 velika glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- peršin
- sol, papar
- ulje za pohanje
- 2 žlice maslinova ulja
- smjesa za pohanje (brašno, 2 jaja)
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 1 dl bijelog vina
Priprema:
Paprike operite i ispecite u pećnici. Kad su pečene, izvadite ih iz pećice i poslažite u posudu i poklopite. Pričekajte 10-ak minuta te ih ogulite, razrežite po duljini i odstranite im sjemenke.
Posolite ih, zatim uvaljajte u brašno i razmućena jaja te ispecite na vrelom ulju. Kad ispečete paprike, na tavu stavite maslinovo ulje i dodajte luk, meso i na koncu češnjak, papar i sol te pirjajte dok ne omekša. Po potrebi dolijevajte vino. Kada je gotovo, dodajte nasjeckan peršin.
U vatrostalnu zdjelu premazanu maslacem slažite polovinu pohanih paprika, zatim meso, a na vrh složite preostali dio paprika. Prelijte s prethodno izmiješanim jajima i vrhnjem.
-
opsada grada
FOTO Izvanredno stanje zbog tri minute: Snajperisti na krovovima, svi strahuju od onoga što bi moglo uslijediti
-
tijelo je bilo uz Savu
Detalji strašnog ubojstva na savskom nasipu: Ubojica i žrtva bili su u vezi
-
Iz minute u minutu
Neki zastupnici Domovinskog pokreta neće podržati Plenkovića? "Pitajte ga hoće li dati potpis, a ima ih još koji će izletjeti"