Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uživajte

Imamo zdravu čokoladu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za svoj najveći porok većina žena, ali i nemali broj muškaraca navest će upravo čokoladu.

Neki će čak ustvrditi kako bez nje ne bi mogli zamisliti svoj život. U čemu je magična privlačnost čokolade, još nije otkriveno, iako postoje brojne teorije. Dok se ne otkrije uzrok, čokolada ostaje obavijena velom tajne.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Slika nije dostupna Vezao ih za maramice ''Slatki bombarder" zaražen koronavirusom, preko bodljikave žice slao djeci slatkiše u ratu

No, svakodnevno uživanje u čokoladi donosi i grižnju savjesti zbog broja kalorija i loših ugljikohidrata koje tako unosimo u organizam. Kako bismo u tom 'slatkom grijehu' uživali bez kajanja, znanstvenici su se odvažili izumiti zdravu čokoladu, sa skoro dvije trećine vode. No, ne brinite, ova niskokalorična poslastica ima isti okus kao i druge čokolade.

Priča je počela kada su britanski znanstvenici u Birminghamu otkrili da bi masnoću iz obične čokolade mogli zamijeniti supstancama poput vode. Nova čokolada s vodom izumljena je tako što su čestice vode miješane s kristalima kakaa, te sada čokolada ima oko 60 posto vode, a miriše i ima isti okus u ustima kao čokolada kakvu znamo.

Ovaj izum mogao bi pomoći u borbi protiv sve češćih slučajeva pretilosti. Upravo pretilim osobama koje krenu na dijetu najviše nedostaje čokolada i općenito slatkiši. Nekoć proglašena štetnom za zdravlje, čokolada upravo prelazi na stranu dobra i to zbog velike razine antioksidansa koji potiču zdravlje.

Slatka poslastica također sadrži teobromin koji je dobar za živčani sustav, dok su najnovija istraživanja pokazala da čokolada može zaustaviti kašalj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene