Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob s gradonačelnikom

Skladgradnja: Žužuli stali i Kerumu na žulj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skladgradnja braće Žužul, jedna od najbrže rastućih tvrtki, nije sudjelovala samo u cestogradnji.

Razgranali su biznis na splitskom području, te došli u sukob s gradonačelnikom Željkom Kerumom. Radili su tiho, kamere ih gotovo nikada nisu mogle snimiti, izbjegavali su izjave, ali jako dobro im je išlo. Mnogi su se pitali tko politički stoji iza njih, čiji su igrači. Spominjala se njihova rodbinska veza sa Miomirom Žužulom, no oni odavno tvrde kako to nije imalo veze sa njihovim poslovima te da su uspjeli jer su stručni i kvalitetni. U Splitu su jako poznati u Brodosplitu jer su već deset godina kooperanti u škveru. U zadnje vrijeme sukobili su se sa Kerumom oko terena NK Split koji su Žužuli kupili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žali se i Žužulov odvjetnik Državno odvjetništvo se žali zbog Žužula Slika nije dostupna Šteta od 11 i pol milijuna kuna Istraga otvorena, Žužul pušten na slobodu

>> 'Nesklad': Privedeno pet osoba zbog korupcije u HAC-u

>> HAC poništio posao s braćom Žužul zbog medijskog pritiska?

Gužva danas oko splitske policije, ali uhićeni su brzo proslijeđeni u Zagreb. Najnovija uhićenja, za građane Splita su tek podsjetnik na niz propasti lokalnih poduzeća i sumnjive radnje u njima. Imoćani, braća Slaven i Jozo Žužul, obojica inženjeri, Skladgradnju osnovali su prije deset godina. Dobivaju moćne poslove, a njihov ured u Splitu neobično je mali. Za Žužule smo čuli kada se zbog lošeg betona morao rušiti tek izgrađen vijadukt Raščane na autocesti prema Pločama. Potom su Žužuli na mutan način kupili srednjovjekovni bedem Priuli. No, za braću Žužul dobro znaju škverani, jer već deset godina kao kooperanti imaju unosne poslove u Brodosplitu i Brodotrogiru. Puno se pričalo o napumpanim računima u Škveru.

>> 'Nisam odgovoran, ne dam mandat na raspolaganje'

Kerum prijavio Skladgradnju

'Je li bilo prenapuhanih vrijednosti njihovih radova ja o tome ne mogu govoriti', rekao nam je Ozren Matijašević, predsjednik HUS-a. Brodosplit je još jedna točka gdje uz braću Žužul srećemo i Marija Lovrinčevića iz HAC -a. Lovrinčević je u Škveru zadnjih nekoliko godina bio član Nadzornog odbora, a prije HAC-a, kao HDZ-ov kadar bio je i u Poglavarstvu grada Splita. Danas ih je dopala ista sudbina, policija im je pokucala na vrata.

Željku Kerumu su Žužuli ugazili na žulj kada su kupili Nogometni klub Split pa planirali uzeti i terene oko njega, a sve u blizini Kerumovog Jokera. Drugi teren NK Split je pored Kerumovog hotela Marjan, a to je opet problem. 'Split je podnio kaznenu prijavu jer je Skladgradnja htjela se uknjižiti lažnim papirom na gradsku imovinu', rekao nam je Kerum. Sada treba vidjeti kako će završiti utakmica Skladgradnje i Hrvatskog pravosuđa, no radnici te tvrtke sigurno strahuju što će se sada dogoditi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene