Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otac monstrum

Zlostavljana djevojčica još godinu dana kod udomitelja?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinski građanski sud u Zagrebu odlučio je produžiti boravak zlostavljane 9-godišnjakinje Jagode kod udomiteljske obitelji.

Na današnjem ročištu obiteljski sudac je ponovno izrekao mjeru kojom je roditeljima oduzeo pravo da žive sa djetetom i to na rok od godine dana, piše Jutarnji list. Jagodi je to treća godina kod udomitelja. Otac i majka djevojčice bili su na ročištu te su se sa odlukom suda složili i na kraju se odrekli prava na žalbu. 'Sudskom odlukom je također određeno da da roditelji smiju kontaktirati sa djevojčicom jednom mjesečeno na tri sata. Naravno, uz prethodni dogovor te prisustvo udomiteljice', objasnila je glasnogovornica suda, Maja Bilanđić.

Pročitajte i ovo Maja Vujnovac, udomiteljica Nacionalni dan udomiteljstva Maja je prije devet godina udomila djevojčicu: "Cijela obitelj daje joj ljubav i požrtvovnost, a ona nam vraća nekoliko puta više. Prekrasan je osjećaj" Margita Plerše TUŽNE DJEČJE PRIČE Sve više mališana u Hrvatskoj čeka novi dom: Ekipa Dnevnika Nove TV istražila je koji su problemi udomiteljstva

Jagodin brat Ivica za to vrijeme još čeka odluku o zakazivanju ročišta na kojem će se odlučivati o tome ide li i on kod udomitelja ili ostaje kod obitelji. Zasad to ročište nije zakazano, a OGSZ još mora proučiti prijedlog Centra za socijalnu skrb. Priča o Jagodi duboko je dirnula hrvatsku javnost zbog činjenice da je njezin otac, kojeg je djevojčica optužila za seksualno zlostaljanje, nedavno pravomoćno oslobođen tih tužbi odlukom Vrhovnog suda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene