Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malverzacije javnim natječajem

Uhićeni Darko Beuk nije šutio na ispitivanju u USKOK-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neslužbeno doznajemo da je Beuk uhićen zbog štetnih ugovora, među kojima i s Fimi-Mediom.

Zbog malverzacija je uhićen član uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk koji je svojedobno bio i ravnatelj ove ustanove, potvrđeno nam je u policiji. Nešto iza 16 sati Beuka je policija dovela u prostorije USKOK-a na daljnje ispitivanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Državno odvjetništvo Bajić: Znao sam za sastanak Kosor - Polančec Slika nije dostupna Unosan posao Šestorica 'napravila' vlastiti deponij

Beuk je ispitan i sada je u policijskom Uskoku na Oranicama gdje može biti zadržan do 48 sati. U tom razdoblju Uskok treba odkučiti hoće li mu odrediti pritvor. Saznajemo da Beuk prilikom ispitivanja nije šutio te će biti zanimljivo vidjeti koja će sve imena isplivati.

>> Hrvatske šume uglednom HDZ-ovcu toleriraju dug od 5 milijuna kuna

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Darko Vuletić potvrdio je danas da je njegov prethodnik i član uprave Darko Beuk jutros uhićen te da je policija pretražila njegov ured.

'Jedino što mogu potvrditi je da je član uprave Darko Beuk uhićen i da je policija jutros pretražila njegov ured, a o razlozima uhićenja ne mogu govoriti jer je istraga u tijeku', kazao je Hini Vuletić koji je početkom 2008. naslijedio Beuka na čelu Hrvatskih šuma.

Beuk je kao HDZ-ov kadar na čelu Hrvatskih šuma bio od 2005. do 2008. Istraga se u Hrvatskim šumama provodi od kraja prošle godine a navodno su poslove od nekoliko desetaka milijuna kuna lomili na nekoliko manjih poslova kako bi se izbjegli javni natječaji. Jedna od tvrtki s kojima je Beuk sklapao sumnjive poslove je kako neslužbeno saznajemo i Fimi medija. Sporni ugovori su potpisivani kada je Beuk bio ravnatelj Hrvatskih šuma.

>> Dimić nije pokajnik, blokirana imovina Fimi-Medije

Podsjetimo, početkom kolovoza određen je jednomjesečni istražni zatvor Nevenki Jurak i njezinoj suradnici Aniti Lončar Papeš koji uskoro istječe.

Istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela i eventualne manipulacije dokumentacijom, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela na slobodi. Jurak je u obrani negirala sve optužbe.

Sumnja se da su ostvarivale naplatu fiktivnih računa za nepostojeće usluge, a novac u iznosu od najmanje 16.563.737,00 kuna zadržale za sebe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene