Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državno odvjetništvo

Bajić: Znao sam za sastanak Kosor - Polančec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio je danas da je znao za sastanak između premijerke Jadranke Kosor i bivšeg potpredsjednika Vlade i optuženika Damira Polančeca.

Također, potvrdio je i da USKOK i DORH već neko vrijeme istražuju poslove između Ine i MOL-a, ali i istaknuo da to nije prepreka radu saborskog istražnog povjerenstva o privatizaciji Ine.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Bajić je to kazao nakon današnje sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost o aferi Hypo, odgovarajući na pitanja novinara.

Potvrdio je da mu je bio najavljen sastanak premijerke Kosor i Polančeca, kao i da je sastanak održan, te da o tome postoji i službena zabilješka u DORH-u.

>> Kome smeta Mladen Bajić, 'jahač konja korupcije'?

Upitan do kuda se došlo s pregledavanjem zapisa sa svjedočenja pred saborskim istražnim povjerenstvom za Inu, Bajić je rekao da je povjerenstvo, prije nego li je počelo rad, pitalo DORH vodi li se sudska istraga, a DORH je, kazao je, odgovorio da se ne vodi, te da u tom smislu nema zapreke za rad istražnog povjerenstva.

'DORH već duže vremena istražuje poslove oko i u svezi INA-MOL. To vam je potpuno jasno, ako ništa drugo, iz predmeta Podravke', kazao je.

Izvijestio je kako je tužiteljstvo u tom predmetu došlo do određenih saznanja da je prilikom pregovora oko upravljačkih prava u Ini zloupotrijebljen položaj te da je to rezultiralo i optuženjem u zadnjoj USKOK-ovoj optužnici.

'Mediji znaju više od nas'

'O rezulatima našeg istraživanja, i nakon jedne od naših odluka koje možemo donijeti, javnost će biti obaviještena. U svakom slučaju, DORH, da komentiram i te nekakve insinuacije, neće i ne želi prekidati rad bilo kojeg povjerenstva, a pogotovo ne saborskog', dodao je.

Novinare je zanimao i Bajićev komentar napisa u medijima da je u istrazi o tvrtki Fimi Medija bivši šef Hrvatskih šuma Darko Beuk optužio bivšeg premijera Ivu Sanadera.

Bajić je kazao kako ne može to komentirati jer istraga još traje te naglasio da informacije ne 'cure' iz DORH-a i USKOK-a.

'Pročitao sam u novinama o tome i iznenadilo me jer vidim da neki mediji znaju puno više nego mi. Ali u medijima se stalno čita o tome. Dio tih informacija apsolutno ne odgovara istini, a drugo, te informacije ne mogu iscuriti iz USKOK-a i DORH-a, a samo mi i odvjetnici osumnjičenika imamo te zapisnike', rekao je Bajić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene