Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zamjeni riječkog gradonačelnika optužen za utaju poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinskom sudu u Rijeci dostavljena je optužnica koju je protiv zamjenika riječkoga gradonačelnika Đanija Poropata zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju u razdoblju od 1997. do 2000. godine, podiglo riječko Općinsko odvjetništvo.

Glasnogovornik Općinskoga suda Saša Cvijetić rekao je da se optužnicom tereti Poropata da je kao direktor i odgovorna osoba riječke tvrtke "Adria rent-a-car" u tom razdoblju umanjivao obveze plaćanja tvrtke prema državi čime je nenaplaćeno ukupno 467.000 kuna poreza, a taj novac je, po optužnici, koristio za poslovanje tvrtke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika Uhićenja (Foto/Arhiva: Goran Kovacic/PIXSELL) Istražuje ih USKOK Zločinačko udruženje: Pronalazili osobe lošeg imovinskog i zdravstvenog stanja pa ih koristili za utaje poreza

Poropata je kazneno prijavio Područni ured Porezne uprave u Rijeci nakon čega je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo istražni zahtjev nadležnom sudu. Provedena je istraga, nakon koje je podignuta optužnica.

Đani Poropat još nije primio optužnicu. Ustvrdio je da je u ovom slučaju posve nevin navevši da će to i dokazati u postupku koji predstoji. Kazao je i da on nije vodio knjigovodstvene poslove u tvrtki "Adria rent-a-car" gdje su, po optužnici, umanjivane obveze plaćanja poreza.

Đani Poropat je, uz dužnost zamjenika gradonačelnika zaduženog za gospodarstvo, još i član Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave te predsjednik riječke podružnice Hrvatske narodne stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene