Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ordinirali' između 2011. i 2013.

Zagreb: Policija uhvatila razbojnike koji su opljačkali 3 milijuna kuna iz pošti i banaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je stala na kraj razbojnicima koji su u dvije godine opljačkali preko 3 milijuna kuna.

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 50, 26 i 22-godišnjim muškarcima te utvrdili da postoji osnovana sumnja, da su zajedno sa 34-godišnjakom (koji se odranije nalazi u zatvoru) u vremenskom razdoblju od travnja 2011. godine do siječnja 2013. godine, na području Grada Zagreba počinili ukupno razbojstava, od kojih je pet počinjeno na štetu banaka i pošta, izvijestila je PU zagrebačka.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

>> RAZBOJNIŠTVO U ŠOPING CENTRU: Naoružani i maskirani opljačkali banku i klijente!

Kaznena djela je uglavnom planirao i pripremao osuimnjičeni 50-godišnjak, a u njima je sudjelovao isključivo kao vozač. Tijekom planiranja i pripremanja razbojstava spomenuti osumnjičenik je iz nepoznatih izvora prikupljao informacije o mogućim objektima i osobama koje bi opljačkali, pomno razgledavao objekte napada, dolazne putove i moguće putove bijega, broj osoblja zaposlenih, kao i da li u objektima napada ima zaštitara.

Isti osumnjičenik je nabavljao i vozila za izvršenje pljački i bijeg, te ilegalnim putevima nabavljao oružje kojim su osumnjičenici prijetili tijekom razbojstava. Neposredno prije pljački davao je ponaosob zadaće ostalim osumnjičenicima kao i opremu potrebnu za izvršenje zločina.

Ostali počinitelji su uz prijetnju automatskog oružja, pištolja ili uporabom spreja suzavca i tjelesne snage, maskirajući se motorističkim kacigama, najlonskim čarapama i maramama, razoružavali zaštitare tijekom pljački te nakon što su ukrali novac bi ih 50-godišnjak vozilom odvezao s mjesta događaja, vodeći računa o uklanjanju tragova i podjeli otuđenog novca. Sveukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 3.027.500 kuna.

Svi osumnjičenici nalaze se u pritvoru, a o rezultatima istrage obaviješteno je i nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene