Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačna odluka

Vrhovni sud: Šlogarov pištolj je zakonit dokaz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud odbio je kao neosnovanu žalbu Mladena Šlogara protiv odluke zagrebačkog Županijskog suda da je pištolj kojim je ubijena mlada odvjetnička vježbenica Ivana Hodak ipak zakonit dokaz.

Odluka kojom je odbijena žalba Šlogarovog odvjetnika da se pištolj izdvoji iz spisa kao nezakonit dokaz donesena je još 13. siječnja, a danas je objavljena na internetskim stranicama Vrhovnog suda. Osim izdvajanja pištolja, Šlogarov odvjetnik tražio je da se iz sudskog spisa izbace i svi nalazi te mišljenja vještaka vezana uz pištolj. Vrhovni sud je ranije ukinuo rješenje zagrebačkog Županijskog suda koji je na suđenju za ubojstvo Ivane Hodak kao valjan dokaz prihvatio pretres sjenika u kojemu je boravio optuženi Mladen Šlogar i u kojemu je pronađen pištolj. Vrhovni sud je, naime, tražio detaljnije obrazloženje te odluke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva reakcija Ljerke Mintas Hodak 'Neka mu Bog pomogne da shvati kakvo je zlo napravio' Slika nije dostupna Ispitano pet vještaka Suđenje Šlogaru: Pet vještaka, pet verzija

>> Prodao Šlogaru pištolj za 500-600 maraka

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Ivana Turudića je 10. prosinca ponovno zaključilo da je policija pištolj izuzela zakonito jer se Šlogar sjenikom nije koristio kao domom, nego je tamo samo spavao. Osim toga, obrazložio je Turudić, nije se radilo o pretrazi već o pregledu prostora koji je bio obavljen u skladu s nizom zakona pa je policija mogla oduzeti predmete za koje sumnja da su povezani s nekim kaznenim djelom. Vijeće Vrhovnog suda to je novo obrazloženje prihvatilo i odbilo Šlogarovu žalbu. Suđenje za ubojstvo mlade odvjetničke vježbenice Ivane Hodak nastavlja se 29. siječnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene