Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć stigla prekasno

Vis: Čehinji pozlilo pa preminula tijekom spuštanja s brda Hum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na viškom brdu Hum život je izgubila jedna češka turistkinja.

Dvoje čeških turista koji su ljetovali u Hrvatskoj krenuli su na penjanje na Hum, inače najviši vrh otoka Visa od 587 metara nadmorske visine. Tijekom spuštanja prema Komiži po zahtjevnoj stazi i na velikoj vrućini 31-godišnjoj B.D. je pozlilo nakon čega je njezin partner pohitao po pomoć. Nju je za to vrijeme ostavio na stazi te je stopirao kako bi brže doveo hitnu pomoć. No, nažalost, kada se s njima vratio na Hum bilo je prekasno.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara U trgovačkom centru u Sydneyju muškarac je napadao prolaznike nožem, ubila ga je policija - 11 Horor VELIKA GALERIJA Suze na licima, majke s djecom u nevjerici: Šokantan napad blokirao centar Sydneyja

>> Vozač autobusa kriv za nesreću u kojoj su poginuli češki turisti

Lokalno planinarsko društvo zajedno je s HGSS-om nosilima spustilo tijelo koje će biti odvezeno na obdukciju. Žrtvinom pratitelju također je ukazana prva pomoć jer je bio u stanju šoka i na pitanja policijskog službenika teško je odgovarao, u početku nije znao ni kako se zove.

Prema prvim informacijama na tijelu nema tragova nasilja te se pretpostavlja da je češka državljanka preminula uslijed nekog težeg zdravstvenog stanja kojem je pridonijela vrućina. Najvjerojatnije su krenuli u šetnju nepripremljeni, bez vode i po velikoj vrućini.

'Ovim putem bi htio samo upozoriti i zamoliti sve posjetitelje otoka Visa da ne idu u pohod u unutrašnjost otoka po velikoj vrućini, a sada su stvarno ekstremne vrućine i težina staze je takva da jednostavno mislim da je puno pametnije negdje u hladu, uz more pa predvečer ili u rano jutro ići', rekao je Željko Arnautović, predsjednika HPD "HUM".

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene