Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Grunulo je kao bomba'

Eksplodirala plinska boca: Supružnici teško ozlijeđeni, ženi opečena glava i ruke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji plina koja se dogodila noćas u Varaždinu, teško su ozlijeđeni muškarac i žena. Žena se bori za život, a muškarac je zasad stabilno.

U eksploziji plina koja se dogodila noćas u stanu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu teško su ozlijeđeni 50-godišnji muškarac i 47-godišnja žena.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Mongoliji U glavnom gradu Mongolije VIDEO Eksplodirala cisterna sa 60 tona plina: Poginulo najmanje šest osoba Ilustracija Izvijestila policija Zbog nestručno spojene plinske boce došlo do eksplozije: Ozlijeđene dvije osobe

Žena je zadobila opekline trećeg stupnja opasne po život, zbog čega je prebačena na Odjel za opekline u zagrebačku bolnicu u Draškovićevoj ulici, a muškarčevo je stanje zasad stabilno.

'Oboje imaju duboke dermalne opekline zbog čega će biti potrebno uzgajati i presađivati kožu, no žena je opečena po glavi, licu i šakama, zbog čega je trebalo hitno reagirati', rekao je šef kirurgije u varaždinskoj Općoj bolnici Denis Grgurović.

>>VIDEO VELIKE EKSPLOZIJE u tvornici plina: 'Činilo se kao da eksplodiraju goleme bombe'

Dodao je da će tijekom dana i ozlijeđeni muškarac najvjerojatnije biti prebačen u Zagreb. Prema zasad neslužbenim podacima eksplodirao je plin koji je zbog neispravnog ventila curio iz plinske boce, a eksploziju je navodno oko četiri sata ujutro prouzročio jedan od nevjenčanih supružnika kada je išao na WC i upalio svjetlo.

'Plinska boca ne može eksplodirati sama od sebe, no očito je iscurila velika količina plina koji je tako koncentriran postao lako eksplozivan', rekao je glasnogovornik varaždinske policije Matko Murić i dodao kako se okolnosti ovog događaja ipak još utvrđuju i kako će točan razlog eksplozije biti poznat nakon očevida koji je još u tijeku.Snažna eksplozija na noge je digla cijelo susjedstvo.

'Grunulo je kao bomba. U prvi mah zaista sam to pomislio', ispričao je susjed s trećeg kata koji je, kaže, u noći kao i brojni drugi susjedi izašao pred zgradu kako bi vidio što se događa. 'Policija i vatrogasci uskoro su stigli, a susjede su nam sve povezane odveli u kola Hitne pomoći', kazao je susjed koji kaže da tako nešto još nije doživio te da je još u šoku. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene