40965
40965
40965
40965
40965

Varaždin: otkriven laboratorij za uzgoj GMO marihuane

  • , 19.03.2008., 13:39
  • Autor:
  • komentara

Varaždinska policija otkrila je ilegalni laboratorij za uzgoj genetski modificirane marihuane tzv. skanka i uhitila dvoje osumnjičenih uzgajivača, nevjenčane supružnike u čijoj je obiteljskoj kući pronađeno stotinjak stabljika indijske konoplje.

 
 
 
 

Uhićeni 45-godišnji Varaždinac i njegova 30-godišnja nevjenčana supruga u svojoj su kući izgradili ilegalni laboratorij za uzgoj GMO marihuane koja je i pet puta "jača" od klasične, zbog čega je vrlo cijenjena među konzumentima, pa joj je i cijena peterostruko viša od marihuane uzgojene na tradicionalni način.

Sumnja se da su supružnici drogu prodavali na varaždinskom narko tržištu.

Policija je danas izvijestila da je u akciji pronašla oko 90 grama marihuane, stotinjak stabljika indijske konoplje, 13 plastičnih vrećica ispunjenih zemljom i korijenima stabljika indijske konoplje, digitalnu vagu te tri "specijalizirana" CD-a pod naslovima Uzgoj, Selekcija i Cannabis.

Zaplijenjena su i razne tekućine i gnojiva za uzgoj biljaka, grijač za vodu te po dva vremenska prekidača i ventilatora.

Osumnjičenima, koji će biti privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, oduzeto je i 8.500 kuna te 400 eura, malokalibarska puška sa streljivom i puške ručne izrade.

Inače, riječ je o drugom ilegalnom laboratoriju za uzgoj GMO marihuane otkrivenom na varaždinskom području u posljednjih šest mjeseci.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se