Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puštena da se brani sa slobode

Ovo je bankarica koja je pomagala fra Šimi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu ukinulo je pritvor bivšoj bankarici Jasni Bilović, osumnjičenoj za pomaganje fra Šimi Nimcu u zloporabi položaja i ovlasti.

Odlukom suda usvojena je žalba, koju je podnijela obrana osumnjičene Bilović.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

>> Bankarici osumnjičenoj da je pomagala fra Nimcu određen pritvor i jamčevina od 4 milijuna kuna

Podsjetimo, istražni sudac je prethodno odredio istražni pritvor 41-godišnjoj Bilonić te rekordnu jamčevinu u iznosu od čak 4 milijuna kuna.

Glasnogovornik Županijskog suda u Splitu obrazložio je kako su bivšoj bankarici namijenjene druge mjere opreza umjesto pritvora. One podrazumijevaju zabranu napuštanja grada Splita (mjesta boravka), javljanje u nadležnu PP jedanput tjedno, oduzimanje putovnice te zabranu kontakta s fra Šimom Nimcem.

Fra Šime Nimac osumnjičen je za zlouporabu položaja i ovlasti nakon nestanka s gotovo 10 milijuna kuna crkvenog novca. Izvanraspravno vijeće odlučilo je da se fra Šimi oduzme putovnica, ali i da se može braniti sa slobode. Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu tražilo je da se fra Šimi odredi istražni zatvor od mjesec dana kako bi se spriječio njegov bijeg i eventualni utjecaj na svjedoke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene