Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Mladenu Šlogaru

VIDEO: Iskazi Zvonimira i Ljerke Mintas-Hodak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ubojstvo moje kćeri poruka je meni i generalu Zagorcu', rekao je na zagrebačkom Županijskom sudu Zvonimir Hodak.

U nastavku suđenja Mladenu Šlogaru, osumnjičenom za ubojstvo Ivane Hodak, njezin otac Zvonimir Hodak je naglasio kako njegovo ubojstvo ne bi bila poruka, no kada je to učinjeno njegovoj kćeri, onda to znači nešto više. Odvjetnik Hodak rekao je kako je motiv ubojstva koji je Šlogar izrekao lažno inskonstruiran i neistint. 'Mislim da je optuženi instruiran i da je ubojstvo moje kćeri povezano s obranom generala Zagorca, da sam znao da će se to dogoditi, nikada ne bih pristao biti njegov odvjetnik', rekao je danas u sudnici Zvonimir Hodak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije kobnog dana kupio šampon Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon Slika nije dostupna Ususret Šlogarovom suđenju Mintas-Hodak: Nosim velike ožiljke

Na upit suca Ivana Turudića iz čega crpi saznanja da je ubojstvo povezano sa Zagorcem, Hodak je kazao da mu na to ukazuje naknadni slijed događaja, među kojima i iskaz svjedoka Mije Kovče koji je na sudu kazao da je Zagorec znao tko stoji iza ubojstava braće Sliško te Dine Pokrovca. Mnogo toga, dodao je Hodak, pokazuje da postoji skupina koja želi eliminirati Zagorca te da je Šlogar bio 'instrumet u rukama nekome tko želi poslati poruku Zagorcu'.

Osvrnuo se i na jake mjere sigurnosti koje su bile angažirane u vezi slučaja Zagorec. 'Da se netko sjetio samo jednog policajca poslati pred moju kuću, Ivanino ubojstvo ne bi se dogodilo', rekao je Hodak i dodao da nisu ubili samo njegovu kći već i dijete koje je ona nosila. Kazao je i da previše činjenica ukazuje da se ubojstvo nije dogodilo na način kako ga opisuje Šlogar. "Ako Šlogar priznaje ubojstvo, a u deset drugih stvari govori očiglednu neistinu sve ukazuje da se radi o fingiranoj priči koja treba zamutiti vodu', smatra Hodak.

>> Ljerka Mintas-Hodak: Istraga nije provedena do kraja

Na suđenju osumnjičenom Mladenu Šlogaru danas je svjedočila i Ljerka Hodak, majka ubijene Ivane. Vidno potresena opisala je što se događalo tog kobnog jutra. 'Došla sam kući i oko 11 sati pila kavu s domaćicom kada sam čula dva pucnja', rekla je Ljerka. Kad je izišla na stubište, vidjela je da neka žena leži na podu te nazvala policiju i hitnu pomoć. 'Tek kada sam se spustila do ulaza, po torbi sam prepoznala da se radi o mojoj kćeri Ivani', rekla je kroz jecaje Ljerka Mintas-Hodak.

Šlogarov odvjetnik Antonio Zujić na današnjem je ročištu zatražio da se kao nezakonit dokaz izdvoji pištolj pronađen na sjeniku u Zaprešiću, gdje je Šlogar spavao, a za koji se naknadno utvrdilo da je njime ubijena Ivana Hodak.  Odvjetnik tvrdi kako je iz iskaza policajaca koji su pronašli oružje jasno da je pištolj oduzet bez naloga istražnog suca. Odluku o tom zahtjevu sudsko vijeće trebalo bi donijeti sutra, kada bi se suđenje trebalo nastaviti ispitivanjem novih svjedoka.

 

Vjerujete li da je Ivanino ubojstvo povezano s generalom Zagorcem?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene