Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljerka Mintas Hodak: Žalosti me kad vidim da nema pomaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uskoro će biti četiri mjeseca od ubojstva Ivane Hodak, a policija još nema nikakve rezultate. I dok ubojica i nalogodavci slobodno šeću, javnost, ali prije svih Ivaninu obitelj, zanimaju odgovori na pitanje tko je i zašto ubio njihovu kćer.

Dan po dan, hrabra i smirena majka ubijene Ivane strpljivo čeka rezultate. No, istraga traje i traje, a nerazriješenih pitanja sve je više. 'Moram priznati da nas uvijek jako ražalosti kad prvo čujemo u javnosti izjave da će se ubojstvo naše kćeri uskoro riješiti, a onda to kasnije ne urodi nikakvim rezultatom. Naime svaka takva izjava kod nas pobudi nadu da će se barem taj jedan dio riješiti i da će se pronaći ubojice i nalogodavci, ali za sad nema rezultata', kaže Ljerka Mintas-Hodak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu mafijaši već skitnica Javnost ne vjeruje raspletu ubojstva?! Slika nije dostupna Priveden zbog skitnje VIDEO: 'Prvo je bježao, pa nas odveo u sjenik'

Od Ivaninog ubojstva u medijima je bilo tisuću neumjesnih teorija zavjere, koje je njezina obitelj najteže proživljavala. 'Reagirali smo nastojeći zaštititi dignitet naše kćeri. Naprosto morali smo reagirati jer je krajnje gnjusno blatiti jednu osobu koja je mrtva i koja se ne može sama braniti', dodaje Mintas-Hodak.

Ubojstvo Ivane Hodak diglo je na noge cijelu policiju. Na ulice su poslani specijalci, u zrak helikopteri. Karamarko, Šimonović i Faber postali su novi tim za obračun s kriminalom. Četiri mjeseca poslije, bombastične najave nisu se osjetile, ali za državni vrh sve je bajno.

No, razloga za zadovoljstvo nemaju. Zagorčevo izručenje, a potom i suđenje prate neviđene mjere osiguranja. Nitko se nije sjetio obitelji njegova odvjetnika. Ivana je ubijena ni sto metara od zgrade policije. Da je samo jedan njihov djelatnik bio na svom mjestu, tragedija bi bila izbjegnuta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene