Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krao identitete korisnika

Uhićen haker iz Knina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je kazneno prijavila 20-godišnjeg kninskog hakera koji je gotovo godinu dana nezakonitim upadima na tuđe internetske stranice i mailove krao identitete korisnika i web administratora, stoji u priopćenju šibensko-kninske Policijske uprave.

Policija je utvrdila osnovanu sumnju kako je Kninjanin od 1. siječnja do 17. studenoga prošle godine osobnim računalom i laptopom u više navrata skenirao nekoliko internetskih stranica, tražio njihove slabe točke te s njih skidao korisničke podatke, odnosno lozinke i imena korisnika, iako je bio svjestan da su te stranice zaštićene, a probijanje njihove zaštite nezakonito.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

>> Objavljen program koji omogućava špijunažu na Facebooku!

Pritom je pribavio ne samo lozinke i korisnička imena administratora i korisnika više stranica nego i velik broj email adresa korisnika iz cijelog svijeta koji se koriste uslugama gmail.com., hotmail.com i yahoo.com. Na taj je način kninski haker u svakom trenutku mogao pristupiti stranici kao njihov korisnik i mijenjati podatke, bez znanja vlasnika korisničkih podataka. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene