Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Varaždinu privedeno osmero srednjoškolaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmero srednjoškolaca privedeno je tijekom današnjih prosvjeda protiv uvođenja državne mature u Varaždinu na kojemu se okupilo oko 200-tinjak srednjoškolaca, doznaje se u varaždinskoj Policijskoj upravi.

Petero srednjoškolaca, koji su na prolaznike bacali papiriće i konfete, privedeni su zbog remećenja javnog reda i mira, dvoje zbog vrijeđanja policajaca, a jedan zbog bacanja petardi, izjavila je Hini policijska glasnogovornica Vanessa Kremenić, dodavši da su svi privedeni na prekršajnu obradu koja još uvijek traje.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija Crni dan u Varaždinu Beba ozlijeđena u nesreći, a u drugom sudaru ozlijeđen dječak (12) Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Oko 200 varaždinskih srednjoškolaca, uglavnom maturanata, okupilo se danas na središnjem gradskom trgu prosvjedujući protiv uvođenja državne mature i tražeći njezinu odgodu. Na taj su se način pridružili srednjoškolcima prosvjednicima u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i još nekim gradovima.

Za sada nema informacija o izgredima na tim skupovima, a u zagrebačkoj policiji kažu kako se 500-tinjak prosvjednika ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa mirno razišlo. 

>> Srednjoškolci prosvjeduju zbog državne mature: Policajce gađali papirom i rajčicama

"Prosvjed nije bio prijavljen, no mi smo ga osiguravali i sve je prošlo bez izgreda", kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba.

Na zagrebačkom skupu srednjoškolci su najavili nove veće prosvjede ako im se u roku mjesec dana ne odgovori pozitivno.

Ministar Dragan Primorac izjavio je danas da je moguća odgoda državne mature za godinu dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene