Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tragična avantura: Djevojka se utopila prilikom spuštanja niz Cetinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelo 16-godišnje francuske državljanke pronađeno je oko 11 sati u kanjonu Cetine u blizini Zadvarja, gdje je sudjelovala u svladavanju toga kanjona raznim sportskim vještinama (canyoning).

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Vinko Prizmić izjavio je da je tijelo izvučeno iz rijeke, a zatim i iz 200 metara dubokog kanjona.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U kanjonu Cetine izgorjelo 16 hektara borove šume Slika nije dostupna Lokalizirani požari u Konavlima i kanjonu Cetine

Dodao je kako je nesretna djevojčica bila u skupini od 16 sudionika canyoninga na Cetini, te da je najvjerojatnije pala u vodeni procjep i utopila se.

Neslužbeno se doznaje da je djevojka sa svojim društvom nakratko prilikom spuštanja skočila iz čamca te se zaglavila između stijena. Kako se nije mogla osloboditi, voda ju je neprestano preplavljala pa je nesretna djevojka preminula zbog utapljanja. 

Nakon dojave policija je izišla na teren, ali kako je riječ o vrlo nepristupačnom području, bila je pozvana i Gorska služba spašavanja, a izvlačenje tijela nesretne djevojke, doznajemo, bio je težak zadatak.

Tijelo stradale Francuskinje, nakon što je izvučeno iz rijeke, a zatim i iz 200-metarskog kanjona, otpremljeno je na patologiju splitske bolnice, rečeno je u PU splitsko-dalmatinskoj, koja nije željela otkriti identitet maloljetnice dok se ne provede očevid.

U omiškoj Turističkoj zajednici rekli su da omiške agencije organiziraju rafting i canyoning, te da je canyoning, vodeni spust sa zaštitnim odijelima i prslucima, puno uzbudljiviji od raftinga. U toj zajednici nisu mogli odgovoriti na upit koja je agencija organizirala vodeni spust. 

Prizmić je da se slična nesreća dogodila prije tri godine. Prema njegovim riječima, tijekom godine niz Cetinu se spusti oko 50.000 ljudi, i to je dio turističe ponude toga područja.

Prema riječima sudionika događaja, kako je dodao, skačući u brzac rijeke, nesretna je Francuskinja najvjerojatnije zaglavila u vodi među stijenama i utopila se.

Na površini rijeke nedugo nakon nesreće i potrage sudionika canyoninga pojavio se zaštitni prsluk, nakon čega je uočeno beživotno tijelo maloljetnice u rijeci, koje su izvukli pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene