Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U kanjonu Cetine izgorjelo 16 hektara borove šume

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros u šest sati, nakon punih 12 sati borbe s vatrenom stihijom, omiški su vatrogasci uspjeli ugasiti požar u kanjonu rijeke Cetine koji je izbio jučer oko 18 sati na čak 30 različitih mjesta, zbog čega se sumnja da je podmetnut, potvrdio je zapovjednik vatrogasnog operativnog područja Omiš Ivan Kuvačić.

Požar, u kojemu je izgorjelo više od 16 hektara uglavnom borove šume, izbio je na 30-ak mjesta kod sela Kostanje, da bi se nošen jakim vjetrom tijekom večeri spojio u jedan, kazao je Kuvačić dodajući kako je brojnost požara glavni dokaz sumnji da je podmetnut.

Pročitajte i ovo Oliver Vlainić i Domagoj Mikić Poziv Domagoja Mikića Netko je posjekao nekoliko tisuća kvadrata državne šume i zatrpao to s nekoliko tisuća kubika smeća: "Zatekli smo bager..." Požar automobila - 3 traži se počinitelj Otvorenim plamenom podmetnut požar: Izgorjela tri auta, skuter, šupa, garaža...

Pod nadzor je stavljen tek jutros oko 3 sata, jer je vatrogasce u gašenju sprječavao jak vjetar i nepristupačan teren, a ugrožene su bile i kuće i poljoprivredne površine.

S druge strane, ističe Kuvačić, spajanje požara u jedan olakšalo je gašenje, jer su se vatrogasci mogli rasposrediti po terenu i spriječiti njegovo širenje prema naseljenom području, a vjetar ga je nosio prema višim predjelima brda i unutrašnjosti kanjona Cetine.

U gašenju je sudjelovalo 30-ak vatrogasaca iz dobrovoljnih
vatrogasnih društava s tog područja, jer, prema Kuvačićevim riječima, s obzirom na stanje, veći broj nije bio potreban.

Sinoć je ugašen i požar koji je poslijepodne izbio iznad
protupožarnog puta između Kučina i Mravinaca, kod Splita u kojemu je izgorjelo oko 5 hektara niske borove šume.

U požaru u Rastovačkom polju kod Marine na trogirskom području, izazvanom opuškom neopreznog berača šparoga koji se sam prijavio jučer poslijepodne, izgorjelo je oko 2 tisuće metara četvornih niskog raslinja, doznaje se od trogirskih vatrogasaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene