Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatne brojke

U Hrvatskoj 'palo' 4,8 milijuna cigareta i 40 tona duhana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošle godine policija je u Hrvatskoj zaplijenila oko 4,8 milijuna cigareta i približno 40 tona duhana što je porast stope zapljene s 1,8 posto u 2012. na 6,04 posto u 2013. godini, rečeno je na konferenciji za novinare virovitičko-podravske Policijske uprave.

Prema riječima Marija Markovića iz Službe organiziranog kriminaliteta kriminalističke policije PN USKOK-a rezultat je to posebne operativne akcije "Rezač" pokrenute 1. rujna 2013. godine s ciljem suzbijanja krijumčarenja duhana i duhanskih proizvoda.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima Zaplijenjene cigarete DESECI TISUĆA KUTIJA CIGARETA Velik ulov granične policije: Uhvatili švercera koji je prevozio robu vrijednu gotovo 2 milijuna kuna

"Tijekom 2012. godine policija je u Hrvatskoj zaplijenila tek oko 2,5 milijuna cigareta i nešto manje od 11 tona duhana. Procjenjujemo da je veličina ilegalnog tržišta u Hrvatskoj oko 800 milijuna komada cigareta što državnom proračunu pričinjava štetu između 800 i 900 milijuna kuna", rekao je Marković.

Od 1. srpnja moći ćete kupiti samo OVAKVE cigarete!

Policija je u 2013. godini na području Virovitičko-podravske županije oduzela 25 tona duhana i podnijela 72 kaznene prijave. Evidentirano je 376 kaznenih djela, podnijeto 85 obavijesti o počinjenom prekršaju zakona o trošarinama i 10 obavijesti o počinjenom prekršaju iz Zakona o duhanu i oduzeto 18 rezalica za duhan.

"Dobri rezultati pronalaženja nelegalnog duhana nastavljeni su i u ovoj godini. Oduzeli smo 17.500 kilograma duhana pri čemu je utvrđena šteta za proračun oko 10 milijuna kuna. Podnijeli smo 6 kaznenih prijava, 18 obavijesti o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama, i oduzeli je 9 rezalica", rekla je voditeljica Službe kriminalističke policije PU Virovitičko-podravske Marija Štajdohar.

Samo kod jedne osobe u Virovitici oduzeto je 12.500 tona duhana u listu.

"U ovoj godini i dalje se nastavlja suradnja s carinom. Tako je u prve dvije zajedničke akcije izvršen veći broj pretraga u kojima je oduzeto oko 3 tone duhana i 8 rezalica", dodala je Štajdohar. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene