Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminula je tijekom jutra

Detalji tragedije u Istri: Djevojčica je sinoć otpuštena s hitne pedijatrije, oglasio se i Beroš

U Medulinu je u srijedu ujutro preminulo petogodišnje dijete. Hitna medicinska pomoć pozvana je u apartman turista iz Češke, no djevojčici nisu uspjeli pomoći.

Istarska policija zaprimila je jutros oko 6:05 dojavu hitne medicinske pomoći da je u Medulinu potrebna liječnička pomoć djetetu. Unatoč naporima zdravstvenih djelatnika, na mjestu događaja dijete je preminulo te je prevezeno u pulsku bolnicu radi obavljanja obdukcije.

Kako doznajemo, riječ je o turistima iz Češke koji su odsjeli u apartmanu, a pomoć su zatražili za djevojčicu od pet godina.

Pročitajte i ovo Stype: Nikola Vikić Topić, vrijeme - 7 Iznenadno nevrijeme Meteorolog objasnio zašto su pogriješili s prognozom: "Imate pravo ljutiti se na nas"

Prema dosadašnjim informacijama, djevojčica se još tijekom večeri nije osjećala dobro te je sinoć pregledana u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti OB-a Pula, potvrdili su iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije. Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti djevojčice. 

Tatjana Čemerikić, v. d. ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu otkrila je kako je u 5:55 stigao poziv da 4,5-godišnja djevojčica ne diše. "Tim Hitne medicinske službe - liječnik, medicinski tehničar i vozač - krenuo je odmah po dojavi i u 6:04 bili su na mjestu intervencije", prenosi Glas Istre.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jeziva snimka Užas u dječjem domu na istoku Hrvatske: Dok djeca plaču, odgojiteljica viče - ''Dobit ćeš po pi*ki, začepi gubicu!''

Po dolasku na mjesto intervencije dijete je oživljavao otac po uputama dežurne dispečerke. Tim Hitne pomoći odmah je započeo s naprednim postupcima oživljavanja djeteta, sat vremena davali su sve od sebe da pokrenu srce, ali nažalost nisu uspjeli.

"Izražavamo sućut obitelji, uistinu su reanimacije djece najveći stres u našem poslu, a u posljednjih mjesec dana imali smo čak tri reanimacije djece u Puli, što nas je sve potreslo. Profesionalci smo na poslu, ali smo i samo ljudi koji sve to proživljavaju naknadno, zbog čega osiguravamo i psihološku pomoć djelatnicima", rekla je Čemerikić za Glas Istre.

Ministar zdravstva Vili Beroš je upoznat sa slučajem i u kontaktu je s ravnateljicom pulske bolnice.

"Djevojčica ona bila prethodno pregledana u bolnici, napravljeni su određeni laboratorijski testovi i nakon poboljšanja stanja otpuštena kući. Međutim, slijedilo je pogoršanja stanja tijekom jutra", rekao je.

Obaviještena je i policija, koja je došla na mjesto intervencije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene