Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bilo je strašno'

Svjedokinja stravične nesreće u Sl. Brodu: Vozač je spornu rupu zaobišao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije točno tjedan dana 20-godišnji vozač naletio je automobilom na tri djevojke. Spekuliralo se kako će se njegova obrana temeljiti na rupi na cesti koja ga je navodno odbacila s ceste. No tu tezu sada pobija jedna svjedokinja.

Prošli četvrtak, nešto iza 19 sati stanovnici Cankareve ulice u Slavonskom brodu, ali i slučajni prolaznici svjedočili su stravičnoj prometnoj nesreći u kojoj su nastradale tri srednjoškolke. Jedna od njih, 15-godišnja Ivona Srećković, u ponedjeljak je podlegla teškim ozljedama.

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta" Ilustracija traže se svjedoci Jeste li vidjeli što se dogodilo? Autobus udario pješakinju, preminula je u bolnici

Ubrzo nakon nesreće počela se spominjati rupa na cesti koja je, kažu neki, bila uzrok nesreće, odnosno da je zbog te rupe automobil 20-godišnjeg vozača Denija Župana bio odbačen s ceste. Rupa je ubrzo bila 'pokrpana', a o njoj je svjedočila i jedna prolaznica koju je mladi vozač zaobišao prije no što je naletio na tri djevojke.

'Mene je zaobišao tu negdje iza mosta. Vozila sam bicikl i dobro sam vidjela kako se kretao. Rupu, koju sada svi spominju, je izbjegao jer je zaobišavši mene odmah nastavio obilaziti kombi koji je bio parkiran u desnom kolničkom traku. Ne znam koliko je brzo išao, ali sigurno više nego što je dopušteno. Kad je zaobišao kombi i vratio se u desni trak, odjednom je prešao na lijevi i potom sam samo začula jak udarac. Požurila sam vidjeti što se dogodilo, bilo je prestrašno. Djevojke su bile doslovno pregažene, polomljene. Užasna slika', ispričala je stanovnica Cankareve ulice za Jutarnji list.

>> 'Neka im Bog podari snagu i utjehu, koju i sami trebamo'

20-godišnjak koji upravljao automobilom, navodno je, kada je shvatio što se dogodilo, bio potpuno u šoku. 'Što sam to uradio? Ubio sam tri cure', rekao je mladić, a navodno je i kasnije od policajaca tražio pištolj da se ubije.

Iako su ozljede Ivone Srećković bile najteže, ona je jedina ostala pri svijesti nakon kobnog udara. U pomoć joj je priskočila učenica 1. razreda škole koju je i ona pohađala. 'Čula sam jak udarac, okrenula se i ugledala strašan prizor, ali nekako sam zadržala pribranost i pritrčala prvoj curi koja je ležala na stazi. Bili su joj stisnuti vilica i zubi, ali kako sam položila prvu pomoć, znala sam što mi je činiti. Otvorila sam joj usta i okrenula joj glavu na bok', ispričala je djevojka.

Doznaje se i kako gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara nije dao nalog za sanaciju sporne rupe te su se upravo zbog toga počele pojavljivati razne spekulacije o izbjegavanju odgovornosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene