Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Suđenje Stričaku odgođeno za 18. kolovoza; odvjetnici mu dodijeljeni po službenoj dužnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće Općinskog suda u Zadru odgodilo je nastavak suđenja za 18. kolovoza jer se u sudnici, s optuženim Miljenkom Stričakom, nisu pojavili njegovi odvjetnici pa mu je Vijeće odlučilo dodijeliti branitelje po službenoj dužnosti.

Po istoj odluci odvjetnici koji se danas nisu pojavili na suđenju obvezni su nadoknaditi troškove novim Stričakovim odvjetnicima određenima po službenoj dužnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počelo suđenje za nesreću u tunelu Ledenik Slika nije dostupna Podignuta optužnica za nesreću u tunelu Ledenik

Sudsko vijeće također je odlučilo da će se idućih dana obaviti vještačenja optuženog Stričaka kako bi se iznova utvrdilo njegovo zdravstveno stanje i mogućnost da taj proces opet bude otvoren za javnost.

Obrazlažući današnje odluke Sudskog vijeća, predsjednik Marijan Bitanga je rekao da su dosadašnji Stričakovi odvjetnici odlukom Vijeća isključeni do kraja suđenja te kažnjeni da nadoknade troškove budućeg zastupanja branitelja određenih po službenoj dužnosti jer se nisu pojavili na današnjem nastavku suđenja iako im je Općinski sud već odbio zahtjev za odgodom procesa.

Optuženi Stričak je imao dva branitelja i ne mogu se obojica opravdavati godišnjim odmorima, kaže sudac Bitanga i dodaje da se barem jedan mogao pojaviti u sudnici. Riječ je o zlouporabi procesnih ovlasti, ocijenio je.

Miljenko Stričak optužen je da je 28. srpnja 2006. izazvao tešku prometnu nesreću na autocesti Split - Zagreb u tunelu Ledeniku, s neizravnom namjerom, u kojoj su poginule četiri osobe: dvije žene i njihovo dvoje malodobne djece.

Stričak je bio vozač tegljača splitskih registracijskih oznaka koji je u punoj brzini naletio na kolonu. U izravnu sudaru smrskan je "opel" zagrebačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazile četiri stradale osobe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene