Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počelo suđenje za nesreću u tunelu Ledenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskom sudu u Zadru danas je ponovno počelo suđenje Miljenku Stričaku iz okolice Varaždina, optuženom da je kao vozač splitskoga tegljača krajem srpnja 2006. godine u tunelu Ledeniku na autocesti A-1 neizravnom namjerom izazvao tešku prometnu nesreću u kojoj su poginule četiri osobe, dvije žene i njihovo dvoje malodobne djece.

Na zahtjev obrane optuženog Stričaka, sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Marijana Bitange, odlučilo je isključiti javnost za vrijeme cijeloga trajanja glavne rasprave. Sud je prihvatio argumentaciju obrane da bi nazočnost novinara u sudnici utjecala na sposobnost svjedočenja optuženika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra nastavak suđenja Miljenku Stričaku Slika nije dostupna Tegljač u tunelu Ledenik vozio gotovo 100 km/h

Obrana optuženoga pozvala se na provedeno medicinsko vještačenje kojim je utvrđeno da optuženi Stričak ima psihičke smetnje sa samoubojstvenim nakanama, i to, kako je rekao njegov odvjetnik Željko Olujić, zbog pritiska medija.

Iako se optužba usprotivila ovom prijedlogu, Sud je na kraju odlučio da se mediji isključe iz glavne rasprave, jer, naglasio je predsjednik sudskog vijeća Marijan Bitanga, nazočnost medija bi mogla bitno utjecati na privremenu ili trajnu smanjenu sposobnost Stričakova svjedočenja.

Inače, uz zamjenicu općinskog državnog odvjetnika optužbu u ime oštećenih obitelji od danas zastupa i odvjetnik Silvije Degen. 

Današnji početak suđenja Miljenku Stričaku drugi je početak toga postupka. Prošle je godine proces počeo zadarski sudac Boris Radman, no kako je on u međuvremenu postao županijski sudac i kako je od toga prošlo gotovo osam mjeseci, po zakonu je postupak morao početi ponovno.

Optuženi Stričak je 28. srpnja 2006. godine vozeči tegljač tvrtke u punoj brzini udario u osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka koji je bio u koloni u tunelu Ledeniku. U potpuno smrskanom automobilu poginule su dvije žene i njihovo dvoje djece.

Osim za izazivanje te teške prometne nesreće, Stričak je optužen i za krivotvorenje dokumentacije jer je utvrđeno da je prikolica tegljača na sebi imala nepripadajuće registracijske pločice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene