Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočili vještaci

Suđenje Roškeru: Nije ubio zbog lijekova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskome sudu u Koprivnici danas su u nastavku suđenja Stjepanu Roškeru za četverostruko ubojstvo u veljači ove godine u Križevcima iskaze dali toksikolozi, balističari i sudski medicinski vještaci.

Pročitajte i ovo Fizičko zlostavljanje - Ilustracija kaznene prijave Proširila se snimka: Maloljetnici zlostavljali autističnog mladića jer ne navija za Dinamo, pronašla ih policija Slika nije dostupna Strašna tragedija Muškarac preminuo u crkvi punoj vjernika: "Oživljavali su ga skoro sat vremena, ali uzalud"

Stjepan Rošker, zbog obiteljskih svađa oko vinograda, 28. veljače ove godine pucnjima iz puške ubio je bratića Sinišu Roškera (43), njegovu majku Đurđicu (63) i mlađu kćer Jasminu (14) te Tihomira Matoića(19), dečka starije kćeri Sanele. Vještaci su utvrdili kako je Stjepan Roškar u članove bratićeve obitelji pucao iz velike blizine, da je poslije svakog pucnja repetirao i barem jedanput morao napuniti pušku budući da u nju stane najviše šest metaka, a pronađeno je sedam čahura.

Također su utvrdili da je Stjepan u trenutku kad je počinio zločin imao najviše 1,26 promila alkohola u krvi te da ga lijekovi koje zbog PTSP-a uzima nisu učinili agresivnim, nego su ga, naprotiv, smirivali. Na današnjem su ročištu bile i Stjepanova supruga Đurđica Rošker te kći Maja Badiga, koje su sutkinji Meliti Mioč-Felak rekle da je optuženi redovito uzimao lijekove te da ostaju pri iskazima koje su dale prije. Iduće ročište najavljeno je za 6. listopada, kada će izjavu dati i psihijatrijski vještak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene