Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPITANI SVI SVJEDOCI

Sumnje u pranje novca: Sudac Vekić i prijateljica pušteni iz Remetinca, istraga se nastavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki sudac Zvonko Vekić i njegova prijateljica Nataša Sekulić pušteni su u srijedu iz istražnog zatvora u zagrebačkom Remetincu, kazala je za DNEVNIK.hr Vekićeva odvjetnica Gordana Vrandečić.

Nakon što je ispitano svih 11 svjedoka, pa je prošla opasnost od mogućeg utjecaja na svjedoke, Zvonko Vekić i Nataša Sekulić pušteni su u srijedu iz istražnog zatvora u zagrebačkom Remetincu, a istraga se nastavlja, kazala je za DNEVNIK.hr Vekićeva odvjetnica Gordana Vrandečić.

Vekić je, podsjetimo, ponovno završio u istražnom zatvoru krajem studenog, ovog puta jer ga USKOK sumnjiči da je sa Sekulić prao novac primljen kao mito od osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića.

Riječ je o tome da je, kako su ranije bili izvijestili USKOK i policija, protiv Vekića i Sekulić proširena istraga kojom su zbog primanja i davanja mita uz Vekića bili osumnjičeni i osječki suci Darko Krušlin i Ante Kvesić, Zdravko i njegov brat Zoran Mamić te poduzetnik Drago Tadić.

Istražitelji sumnjaju da je Vekić od Mamića primio najmanje 370.000 eura mita "za ishođenje povoljnih sudskih odluka" pred Županijskim sudom u Osijeku. Novcem je kasnije raspolagao zajedno sa svojom prijateljicom kupujući nekretnine i automobile, a Sekulić je u sefu jednoj poslovnoj banci spremila 28.220 eura i 320.000 kuna.

USKOK i policija tvrde da su na ime Nataše Sekulić kupili stan u Osijeku, koji je isplatila u gotovini, a većina iznosa, odnosno 220.000 kuna, potječe od mita. Također, na njezino ime kupili su i automobil, za koji je dio od 24.800 kuna "financiran sredstvima pribavljenim počinjenjem kaznenog djela", a i Vekić je, navodno, kupujući automobil za sebe, dao gotovo 73.000 kuna ''prljavog'' novca. Dio mita u iznosu od 26.500 eura Vekić je položio na banku, a kasnije iskoristio za plaćanje dijela kupoprodajne cijene nekretnine u Zadru. Osumnjičeni su na ispitivanju porekli krivnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSTAJE IZA REŠETAKA Osječkome sucu Zvonku Vekiću zbog sumnju na pranje novca određen jednomjesečni istražni zatvor
Pročitajte i ovo Zdravko Mamić ''Kupleraj i blamaža'' EKSKLUZIVNO Zdravko Mamić za Dnevnik Nove TV: ''Naravno da ja imam još 50 sudaca kojima sam davao novac...''

Vekić je i u prvom dijelu ove istrage bio u istražnom zatvoru, a protiv njega i dvojice suosumnjičenih osječkih sudaca vodi se stegovni postupak. Predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban tražio je od Državnog sudbenog vijeća (DSV) da ih trajno razriješi sudačke dužnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene