Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja

Sudac Ivić: Očekujemo izručenje Paravinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik Županijskoga suda u Šibeniku Branko Ivić izjavio je kako bi Dragan Paravinja, optužen za pokušaj silovanja i teško ubojstvo 17-godišnje Antonije Bilić te pokušaj silovanja još jedne djevojke, u šibenskome pritvoru trebao čekati početak tog suđenja.

Šibenski Županijski sud, rekao je Ivić, očekuje da će ministarstvo BiH vjerojatno pristati na izručenje Paravinje, koji u Banjoj Luci u Kazneno-popravnome zavodu 'Tunjice' služi zatvorsku kaznu od dvije godine i deset mjeseci zbog pokušaja silovanja na Jahorini 2002. godine.

Pročitajte i ovo Donald Trump Postupak se nastavlja Donald Trump kažnjen zbog nepoštivanja suda: Tipkao na svojoj društvenoj mreži i sad mora platiti paprenu kaznu Zatvorska kazna Prije 5 godina Gliserom naletio na 20-godišnju djevojku i usmrtio ju: Pogledajte koju kaznu je dobio

Prilikom izručenja Hrvatskoj Paravinji će biti prekinuto izdržavanje kazne u BiH te će se u Šibeniku nastaviti postupak u slučaju nestale Antonije Bilić, objasnio je sudac Ivić.

Nakon dolaska u Hrvatsku Paravinji će biti produžen pritvor, a kako je podignuta optužnica, pritvor može trajati do tri godine, rekao je glasnogovornik šibenskoga Županijskog suda i dodao kako nema straha da će Paravinja pobjeći.

Nakon Paravinjina dolaska u šibenski zatvor, sutkinja u postupku Nives Nikolac morat će mu odrediti početak suđenja najkasnije u zakonskome roku od 15 dana, kada će biti sazvano prvo ročište na kojem se Paravinja treba očitovati o tome osjeća li se krivim za dva pokušaja silovanja i teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić.

Ministarstvo pravosuđa izvijestilo je jučer kako mu je šibenski Županijski sud telefaksom poslao dopis i popratnu dokumentaciju kojom traži da podnese zahtjev za Paravinjino izručenje radi provedbe daljnjeg postupka na temelju pravomoćne optužnice šibenskoga Županijskoga državnog odvjetništva.

To ministarstvo u priopćenju navodi da će ministar nakon zaprimanja izvornika spomenutog dopisa i popratne dokumentacije podnijeti zahtjev za privremeno izručenje Paravinje Hrvatskoj.

Paravinja je optužen da je silovao i ubio maloljetnu Antoniju Bilić 7. lipnja 2011., pošto ju je na mostu preko Čikole povezao kamionom. Njezino truplo nikada nije pronađeno. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene