Obavijesti Video Pretražite Navigacija
provodi se očevid

FOTO Strava kod Splita: Iz mora izvukli mrtvog muškarca, pronašli i oštećen brod

Mrtav muškarac u moru - 3
Mrtav muškarac u moru - 3 Foto: Ivo Cagalj/Cropix
Rano jutros u Kaštelanskom zaljevu pronađeno je tijelo mrtvog muškarca, a policija sumnja da je stradao u sudaru brodova. Naime, nađen je i oštećeni brod

U moru ispred Splita djelatnici Lučke kapetanije uočili su u jutarnjim satima tijelo muškarca te su ga izvadili iz mora na brod, doveli do kopna i pozvali policiju. 

Prema prvim informacijama kojima raspolaže policija, najvjerojatnije je došlo do sudara dvaju brodova na moru ispred Splita. U ovom trenutku provodi se kriminalističko istraživanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sigurnost u prometu Želite malo prozračiti automobil? Policija bi vam mogla napisati kaznu

O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo. Očevidom rukovodi  zamjenica Općinskog državnog odvjetnika Splitu uz nazočnost sudskog vještaka, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska. 

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je kako je Lučka kapetanija Split zaprimila u 08.55 sati dojavu da krene prema ulazu u Kaštelanski zaljev, na mjesto navodnog sudara gdje je uočena osoba u moru, bez svijesti.

Na dojavljenu poziciju žurno je isplovio spasilački brod Pojišan, koji je pronašao mušku osobu bez svijesti. Osobu su dovezli na gat Svetog Nikole gdje je predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su utvrdili smrt, objavili je ministarstvo. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene