Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Traži se bijeli gliser, dužine 5 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenska policija još traga za nepoznatom osobom koja je jučer popodne upravljajući gliserom na južnoj strani otoka Žirja kod punte Rasohe naletio i usmrtio 33-godišnjeg ronioca iz Šibenika te pobjegao s mjesta nesreće.

Po dosad prikupljenim podatcima policija je utvrdila da je jučer na mjestu nesreće uočen bijeli gliser bez kabine s vjetrobranskim staklom, najvjerojatnije tipa "fisherman". 

Pročitajte i ovo Policijska potjera u Zagrebu Priveli su ga VIDEO Detalji dramatične potjere kroz cijeli Zagreb: Otkriveno zašto je jurio kroz crvena svjetla, ozlijedio dvojicu policajaca... Prometna nesreća u Lovranu Teret ga se za teško djelo Pokrenuta istraga protiv vozača kamiona koji je u Lovranu usmrtio djevojku

Dužina glisera procjenjuje se na oko pet metara i imao je izvan brodski motor, ali policiji nisu poznate registracijske oznake niti iz koje države dolazi. Na gliseru su se nalazile dvije nepoznate osobe - žena svijetle kose dužine do ramena i muškarac vrlo kratke ili bez kose te izrazito tamne puti. 

U pratnji tog glisera bio je plavi gliser marke "quicksilver", dug pet metara i s izvan brodskim motorom marke "mercury", također nepoznatih registracijskih oznaka.


Kako se doznaje, šibenska policija primila je dojavu o nesreći jučer, nešto poslije 14 sati, a u 16,45 sati Pomorska policija krenula je na mjesto nesreće kako bi obavila očevid i utvrdila okolnosti u kojima je poginuo ronilac.

>> U sudaru jahte i jedrilice poginula Rovinjanka

>> Novi Vinodolski: Utopio se ronioc

>> Kalmeta traži pojačan oprez u pomorskom prometu

Mjesto ronjenja propisno je bilo označeno, priopćila je šibenska policija, a s poginulim roniocem bio je i njegov prijatelj, također ronilac. 

Vlasnik glisera zasad nije poznat policiji, a prema podacima
šibenske Lučke kapetanije, u blizini mjesta nesreće bila su dva glisera.

Pozivamo sve očevice tragičnog događaja da se, ukoliko posjeduju informacije o gliseru koji je ubio ronioca, jave nadležnim ustanovama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene