Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teret ga se za teško djelo

Pokrenuta istraga protiv vozača kamiona koji je u Lovranu usmrtio djevojku

Prometna nesreća u Lovranu
Prometna nesreća u Lovranu Foto: Dnevnik Nove TV
Pokrenuta je istraga protiv 41-godišnjeg vozača kamiona koji je u Lovranu usmrtio 23-godišnju djevojku i 28-godišnjakinju teško ozlijedio.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci pokrenulo je istragu protiv 41-godišnjeg vozača kamiona koji je u Lovranu usmrtio 23-godišnju djevojku.

Tužiteljstvo je izvijestilo da 41-godišnjaka tereti za teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti jer 30. siječnja, kao suvlasnik u građevinskom obrtu i vozač kamiona s beton pumpom, nije osigurao da sredstva za rad budu sigurna, održavana i prilagođena za rad i da se koriste u skladu sa propisima i uputama proizvođača, postupajući tako protivno odredbama Zakona o zaštiti na radu.

Pročitajte i ovo Pala skela u središtu Zagreba - 1 Sve službe na terenu VIDEO/FOTO Dnevnik Nove TV razgovarao je s čovjekom koji je za dlaku izbjegao skelu, ali auto mu je u potpunosti oštećen

Sumnjiče ga da prije uključivanja u promet nije na odgovarajući način osigurao metalni stabilizator, odnosno nogu, koja se pružila izvan kolnika i pritom udarila pješakinje koje su hodale nogostupom.

Na mjestu nesreće 23-godišnjakinja je smrtno stradala, a 28-godišnjakinja je teško ozlijeđena, priopćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene