Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće se ispitati novinari

Slučaj Pukanić: Novo telekomunikacijsko vještačenje bit će gotovo u rujnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo telekomunikacijsko vještačenje u slučaju 'Pukanić' trebalo bi biti dovršeno početkom rujna, kada će se na zagrebačkom Županijskom sudu nakon ljetne stanke nastaviti suđenje šestorici optuženima za atentat na suvlasnika tjednika 'Nacional' Ive Pukanića i njegovog suradnika Niku Franjića.

Sutkinja Ivana Kršul danas je izvijestila da je sudsko vijeće ipak odredilo novo telekomunikacijsko vještačenje telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka te Pukanića, ali i njihove lokacije u trenucima poziva, iako je na posljednjem ročištu 10. lipnja odbilo takav zahtjev obrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Progovorio o optužbama Subotić: Pokažite dokaze i odgovarat ću za sve Slika nije dostupna Nove optužbe Knežević: Đukanović je umiješan i u Đinđićevo ubojstvo

No, nije prihvaćen prijedlog obrane da se kao svjedoci ispitaju bivša novinarka 'Nacionala' Jasna Babić i Zoran Raičković, čijim je svjedočenjem obrana željela utvrditi vjerodostojnost iskaza crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića koji je kao naručitelje Pukanićeva ubojstva naveo duhansku mafiju na čelu s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Prijedloge obrane prije današnjeg ročišta odbio je i Vrhovni sud koji, suprotno obrani, smatra da nije potrebno ponovno provoditi sva vještačenja policijskog centra 'Ivan Vučetić', ali i da iskaz krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića nije nezakonit.

Sutkinja Kršul potvrdila je i da su na sud stigli izvještaji iz Nizozemske o tajnim mjerama koje su se, zbog sumnje da su u toj zemlji organizirali kriminalnu skupinu, provodile protiv navodnog organizatora Pukanićeva ubojstva srbijanskog državljanina Sretena Jocića i njegova kuma Slobodana Đurovića koji je, po USKOK-ovoj optužnici, bio veza između Jocića i atentatora.

Riječ je o akcijama 'Blaw' i 'Paars' koje su vodili specijalni nizozemski timovi za suzbijanje organiziranoga kriminala. Prva je akcija pokrenuta zbog informacija da se priprema Jocićevo oslobađanja iz zatvora, a druga zbog sumnji da Jocićevi suradnici pripremaju atentat.

Dokumentacija je poslana na prijevod nakon čega će sud odlučiti hoće li se tijekom postupka koristiti kao dokaz.

Posljednja rasprava prije ljetne stanke zakazana je za 14. srpnja, kada obrana i tužiteljstvo mogu predlagati nove dokazne prijedloge. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene