Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga je završena

Slučaj Paravinja: Vještačili krivi tahograf?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni postupak protiv osumnjičenog za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, Dragana Paravinje, završeno je.

Postupak protiv Paravinje vodi se na Županijskom sudu u Šibeniku, ali iako je istraga završila, nedostaje još jedan ključan dokaz, tahograf koji u vrijeme nestanka Antonije Bilić bio instaliran u kamion dragana Paravinje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prepolovljena kazna Vrhovni sud presudio: Draganu Paravinji 20 godina zatvora za ubojstvo Antonije Bilić Slika nije dostupna Iz zatvora u 'Kulu' Pogledajte Paravinjin dolazak u sarajevski zatvor!

Kako doznaje Vijesnik, vještačila su se dva tahografa, od kojih je jedan bio krivi, a drugi nije imao veze vremenom u kojem je počinjeno kazneno djelo. Pravosuđu je tako i dan danas nedostupan pravi tahograf, koji je 7. lipnja bio instaliran u kamion Paravinje i kojeg je Paravinja vjerojatno sakrio na nepoznatoj lokaciji, kako bi prikrio tragove.

O svemu ovome upitali smo i pravnog zastupnika obitelji Bilić, Vinka Ljubičića, koji razvojem situacije nije nimalo zadovoljan. 'Imam saznanja o svemu što se nalazi u sudskom spisu. Nisam zadovoljan načinom na koji je provedena istraga', rekao je kratko i jasno Ljubičić.

Ipak, utvrdi li sud u dokaznom postupku na glavnoj raspravi da je zločin ipak počinjen, Paravinja zatvorsku kaznu neće izbjeći. Među dokazima koji tome idu u prilog jesu i tragovi krvi, sline i nekoliko vlasi kose u kamionu, za koje je analiza DNK pokazala da pripadaju nestaloj Antoniji Bilić.

Ne treba zaboraviti i Paravinjino priznanje počinjenja zločina još u BiH pred tamošnjim organima vlasti, koje je kasnije povukao. Paravinja je otad ostao dosljedan u tome da zločin nije počinio, a odbio je i psihijatrijsko vještačenje.

Podsjetimo isto tako da je Paravinja privremeno izručen Hrvatskoj i da se od 23. srpnja nalazi u pritvoru u Šibeniku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene