Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz zatvora u 'Kulu'

Pogledajte Paravinjin dolazak u sarajevski zatvor!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Paravinja danas je iz šibenskog zatvora dopremljen u sarajevski zatvor 'Kula'.

Na Okružnom sudu u Sarajevu sutra će mu biti donesena drugostupanjska presuda za silovanje iz 2002.godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sarajevo traži Paravinju 'Privremeno smo ga izručili, vratite ga natrag' Slika nije dostupna Istraga je završena Slučaj Paravinja: Vještačili krivi tahograf?

Paravinja je u srpnju za to silovanje u BiH prvostupanjskom presudom osuđen na zatvorsku kaznu od 2 godine i 10 mjeseci. Njegov odvjetnik Branko Bajica je rekao kako se ne zna hoće li se Paravinja nakon izricanja presude u Sarajevu vraćati u Hrvatsku.

'Varijanta je moguća da već sutra bude poslan natrag nakon ročišta, moguće je da to bude za koji dan, a moguće je da Federacija zatraži novi zahtjev od hrvatskih vlasti', kazao je Bajica.

S izručenjem Paravinje Bosni i Hercegovini obitelj Antonije Bilić nije suglasna. Obitelj se protivila ovakvom postupanju s obzirom da su države pokazale apsolutnu pravnu neodgovornost u pogledu sankcioniranja Dragana Paravinje. Nije im u potpunosti jasan sporazum o njegovom transferu budući da BiH nije mogla unaprijed znati kako će se odvijati proces u Hrvatskoj. No, vjeruju zato da je povratak Dragana Paravinje u Šibenik već dogovoren.

'Ako slučajno nije, onda očekujem vrlo brzo reakciju nadležnih ministarstva i jedne i druge države i očekujemo uskoro Paravinju ponovno u Šibeniku', kazao je odvjetnik obitelji Bilić Vinko Ljubičić.

Situaciju dodatno komplicira i zahtjev Srbije za Paravinjinim izručenjem. 'Za izručenje Srbiji, pretpostavljam da su male šanse, budući da njega traže zbog izdržavanja kazne, a ovdje je u tijeku postupak koji treba dovršiti', smatra odvjetnik Bajica.

Paravinja je proveo pet mjeseci u zatvoru u Šibeniku, a tek prije mjesec dana protiv njega je podnesena optužnica za pokušaj silovanja i teško ubojstvo djevojke Antonije Bilić. Njezino tijelo još uvijek nije pronađeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene