Obavijesti Video Pretražite Navigacija
22 puta provalio u crkve

Šibenik: Uhićen 26-godišnjak zbog 22 krađe u crkvama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićen 26-godišnji Šibenčanin kojeg se sumnjiči, da je, kao predvodnik lopovske bande krao po crkvama na području Šibenika, Zadra i Splita

Šibenska policija uhitila je 26-godišnjeg Šibenčana kojega sumnjiči da je, kao predvodnik i organizator tročlane lopovske bande, 22 puta provalio u crkve na šibenskom, zadarskom i splitskom području iz kojih je krao novac i zlatni nakit. Policija je priopćila kako osumnjičenog tereti za 13 krađa na šibenskom, te šest na području zadarske i tri splitsko-dalmatinske policijske uprave.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Ilustracija Prijeti mu zatvor Duško krao po trgovini, zbrajao cijene, pazio da ne prijeđe 1000 kuna, ali ga zeznula jedna stvar

Sumnjiči ga se da je kao organizator i planer, zajedno s već prijavljenim 28-godišnjakom iz Pokrovnika i 20-godišnjakom iz Šibenika, od 1. do 27. ožujka provaljivao u sakralne objekte iz kojih je krao novac od milodara i zlatni nakit.

Lopovi opljačkali poštu u zgradi MUP-a!

Ukradeni nakit je prodavao u poslovnicama za otkup zlata u Šibeniku i Splitu. Utvrđeno je da je prodao ukupno 253 grama zlata za koje je dobio gotovo 34 tisuće kuna. Osim za krađe, trojicu lopova policija sumnjiči i da su u crkvama razbacivali predmete te oštetili kipove i slike, a ukupna šteta se procjenjuje na oko 30 tisuća kuna. Pretragom stana 26-godišnjaka policija, koji je pritvoren uz kaznenu prijavu za teške krađe, je pronašla više alata koje je banda koristila u provalama. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene