Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1000 eura za krivotvorenu svjedodžbu

Šestero osumnjičenih za krivotvorenje svjedodžbi za stručnu spremu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Daruvarska policija kriminalistički je obradila šest osoba koje sumnjiči za krivotvorenje isprava, od kojih jednu za pribavljanje krivotvorenih svjedodžbi, a ostale da su na temelju takvih krivotvorina u radne knjižice upisivali stručnu spremu za razna zanimanja.

Policija je priopćila kako 31-godišnjaka iz Daruvara sumnjiči da je tijekom 2007. i 2008. za 500 eura 24-godišnjem sugrađaninu nabavio krivotvorenu svjedodžbu o završenom programu prekvalifikacije za zanimanje poljoprivrednog tehničara. Za 1000 eura 21-godišnjakinji iz Đulovca nabavio je krivotvorenu svjedodžbu o završnom ispitu i svjedodžbu trećeg razreda za zanimanje komercijalista, a 20-godišnjaku iz Dežanovca za istu svotu krivotvorenu svjedodžbu o završnom ispitu i svjedodžbu trećeg razreda za zanimanje elektroinstalatera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Svi su, kažu u policiji, na temelju tih krivotvorenih svjedodžbi u daruvarskom Uredu državne uprave u radne knjižice upisali srednju stručnu spremu za spomenuta zanimanja. Protiv 31-godišnjaka je podnesena kaznena prijava za pomaganje u krivotvorenju isprava, a ostali su prijavljeni za krivotvorenje isprava i ovjeravanje neistinitog sadržaja. 

Upisali spremu za stolara i tapetara

Policija je 35-godišnjaka s daruvarskog područja osumnjičila da je krajem 2006. ili početkom 2007. na području Zagreba od nepoznate osobe za 1000 eura nabavio krivotvorene svjedodžbe o završnom ispitu drvodjeljske škole za smjer stolara i tapetara, na osnovi kojih mu je u radnu knjižicu upisana srednja stručna sprema za ta zanimanja. Utvrđeno je i da je krajem 2005. godine 29-godišnjakinji s daruvarskog područja za 800 eura nabavio krivotvorenu svjedodžbu za zanimanje hotelijersko-turističkog tehničara, na osnovi koje joj je u radnu knjižicu upisana i srednja stručna sprema.

Protiv 35-godišnjaka i 29-godišnjakinje policija će podnijeti kaznene prijave zbog krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene