Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorenici vikali 'Ivo, lopove'

Znatno mršaviji Sanader iz Remetinca poručuje: Nisam u osvetničkoj misiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici bivšeg premijera rekli su kako je Ivo Sanader poručio da nije u osvetničkoj misiji.

'Poruka gospodina Sanadera je da se dobrovoljno vratio, da nije došao u osvetničkoj misiji, nego da uzme učešće u kaznenim postupcima koji se protiv njega vode već duže vrijeme', rekao je odvjetnik bivšeg premijera Čedo Prodanović koji je zajedno s odvjetnikom Goranom Suićem kod Sanadera u ćeliji proveo tri sata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Loše stanje s nogom Bivši premijer morat će na još jedan pregled, ispitivanje opet u zatvoru Slika nije dostupna Reakcije političara Josipović: Politika se ne smije miješati u postupak protiv Sanadera

'On želi sudjelovanje u postupku bez visoke politizacije, prebacivanja krivnje, jednostavno želi obraniti svoju poziciju, demantirati navode optužbe i dati protuargumente', dodao je Prodanović.

'Dosta je smršavio, ali to je i od teretane'

Sanaderovi odvjetnici rekli su kako se njihov branjenik osjeća dobro i da je spreman. 'On se nalazi na muškom odjelu u jednokrevetnoj sobi, ne znam da li će ga prebacivati na ženski odjel', rekao je Prodanović. Odvjetnik Suić rekao je kako Sanader 'ima malo problema s nogom, da mu je natečena te da se koristi štakama'.

Odvjetnici su rekli i kako je Sanader dosta smršavio, ali da je gubitku kilograma pridonijela i teretana. 'Prvi dojmovi su apsolutno pozitivni. Ima malo bolji komfor, ali nema primjedbi', rekli su Suić i Prodanović. Na pitanje hoće li bivšeg premijera sutra posjetiti obitelj Suić je rekao kako će pričekati neko vrijeme da se smiri medijska buka.

Zatvorenici vikali Sanaderu: 'Ivo, lopove!'

Sanadera je u Remetincu dočekala i 'dobrodošlica' od drugih zatvorenika. Novinaru Dnevnika Nove TV, jedan od zatvorenika koji je upravo jutros napuštao kraći pritvor u Remetincu i koji je htio ostati anoniman, rekao je kako je bivšeg premijera Sanadera dočekala uzavrela atmosfera u zatvoru. prema njegovom pričanju svi su skandirali 'Ivo lopove! Ivo lopove!'.

Branitelji Ive Sanadera došli su oko 11:20 sati u zatvor u Remetinec gdje su s bivšim premijerom ponavljali obranu koju su proteklih mjeseci pripremali u Salzburgu.

Odvjetnici Suić i Prodanović izvijestili su da je za četvrtak u 13 sati zakazano saslušanje i iznošenje obrane pred USKOK-ovim istražiteljima. Prodanović je kazao da su u Remetinec došli kako bi ponovili obranu koju su pripremali u Salzburgu i 'dogovorili neka tehnička pitanja', no nije pojasnio koja.

Bivšeg hrvatskog premijera Austrija je jučer izručila Hrvatskoj u koju je dovezen automobilom pod jakom policijskom pratnjom. Izručenje je trajalo tri i pol sata. Policija tvrdi da im akcija nije bila zahtjevna, nego rutinska. Suradnja s austrijskom i slovenskom policijom, kao i uredi Interpola dobro su komunicirali. Sva procedura bila je unaprijed dogovorena, a za cestovni prijevoz odlučili su se iz dva razloga - sigurnosnog i ekonomskog.

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec komentirao je i spuštanje rampe na željezničkom prijelazu, pred sam ulazak u Remetinec što je zaustavilo štićenu kolonu. 'Ta činjenica govori u prilog samo jednom - da ničim nismo poremetili redovne policijske poslove i redovni promet, niti na graničnom prijelazu, a niti prilikom prolaska štićene kolone do zatvora u Remetincu'.

Odmah je smješten u zatvor u Remetincu jer mu je još prije sedam mjeseci sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i utjecaja na svjedoke.

Sanadera USKOK u nekoliko korupcijskih afera tereti za zlouporabe premijerskog položaja i ovlasti, udruživanje radi počinjenja kaznenog djela te primanje mita. Sve sumnje na svoj račun Sanader je iz pritvora u Salzburgu proteklih sedam mjeseci preko svojih branitelja u više navrata odbacio, najavivši 'aktivnu obranu'.

Mediji nagađaju da će ga obitelj posjetiti sutra. Od glasnogovornika USKOK-a Vuka Đuričića doznaje se da bivši premijer neće danas biti doveden u sjedište USKOK-a na ispitivanje, no nije želio otkriti kada će se to dogoditi. Dodao je kako je moguće da Sanader bude ispitan na nekom drugom mjestu, zbog radova koji se obavljaju u dvorištu i ispred USKOK-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene