Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše stanje s nogom

Bivši premijer morat će na još jedan pregled, ispitivanje opet u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Sanader stigao je u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj oko 9 sati u koju je ušao samostalno pomažući si jednom štakom.

Nakon dva i pol sata pregleda vratili su ga u remetinečki zatvor.
Sanader je iz kombija pravosudne policije izašao samostalno, bez tuđe pomoći te nije koristio invalidska kolica. Bivši premijer hodao je pomoću jedne štake, a na ozlijeđenoj nozi koja mu je zamotana imao je i improviziranu udlagu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se istražuje Užasna tragedija: Sedmero djece preminulo u četiri dana, u bolnici u Trinidadu pronađene opasne bakterije Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Sanader je zbog ozlijeđene noge na jednoj nozi imao natikaču, a na drugoj mokasinu.

Kombi kojim je dovezen pratila su dva civilna vozila u kojima su bili naoružani specijalni policajci. Sanader je u bolnici proveo dva i pol sata, a kada je izašao noga mu više nije bila zamotana. Nakon pregleda je vraćen u remetinečki zatvor u koji je stigao oko 11:50. Njegovi odvjetnici, Čedo Prodanović i Goran Suić stigli su mu u posjet u 13:20 sati, koji je potrajao 20-ak minuta.

Suić je po izlasku iz remetinečkog pritvora rekao kako bivši premijer Sanader nakon jutrašnjeg pregleda u zatvorskoj bolnici još treba ići na jedan specijalistički pregled noge. Na naš upit hoće li to poremetiti nastavak davanja iskaza rekao je da neće te da će se iskaz ponovno, kao i jučer, davati u Remetincu, a ne USKOK-u.

Čedo Prodanović rekao je kako nije poznata dijagnoza Ive Sanadera pa će stoga kroz neki dan biti upućen u specijalističku ustanovu na magnetsku rezonancu koja će točno otkriti o čemu se radi.

'Prebacuje nam se da spinamo i radimo predstave, moram reći kako od Ive Sanadera ne radimo žrtvu, ali čovjeka već dva mjeseca boli noga', pojasnio je. 

Dodao je kako će se tijekom sljedećeg ispitivanja služiti svim procesnim ovlaštenjima koja nam idu u korist. 'Nismo ocijenili da bi nam debata s tužiteljstvom sada koristila. Odgovore na pitanja ostavit ćemo za sud koji je neutralan', rekao je odvjetnik Prodanović i dodao kako je protiv medijskog raspravljanja o glavnoj raspravi. Naglasio je da je Ivo Sanader zadovoljan jučerašnjim ispitivanjem te da preko medija prati što se priča o njegovom slučaju.

USKOK-ovo ispitivanje Sanadera nastavlja se iduću srijedu u 14 sati, a nakon slučaja Fimi medije na red dolazi slučaj Hypo banke.

Bivšeg premijera Ivu Sanadera u pritvoru je u srijedu navečer posjetio liječnik zbog, kako kažu njegovi odvjetnici, sve lošijeg stanja s njegovom nogom. Čedo Prodanović i Goran Suić jučer su novinarima rekli kako je Sanaderu noga dosta natečena, a i došlo je do neke promjene boje, pa strahuju da se radi o sepsi. 

Zbog toga je bivši premijer iz pritvora u Remetincu danas prevezen na pregled u bolnicu za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj desetak minuta prije 9 sati gdje će možda obaviti snimanje noge magnetnom rezonancom.

Zbog lošeg stanja noge jučerašnje ispitivanje bivšeg premijera održano je u zatvoru umjesto u sjedištu USKOK-u. Nakon izlaska iz zatvora u Remetincu, gdje se u pritvoru nalazi bivši premijer, njegov odvjetnik Čedo Prodanović izjavio je kako je Sanader iznosio obranu u slučaju Fimi medije. Naveo je kako je odbio odgovarati na pitanja USKOK-ovih tužiteljica i da je samo iznio svoju obranu.

'To je u skladu s našim instrukcijama, nismo došli tužiteljstvu otkrivati istinu, ono je zaduženo za to. Činjenice ćemo iznijeti na sudu. Mi nismo servis DORH-a, odnosno USKOK-a, mi se od njih branimo i ne želimo im ni na koji način olakšavati posao', rekao je Prodanović. Dodao je i kako je njihov branjenik nastupao 'vrlo uvjerljivo i s dosta argumenata'.

Prodanović je novinarima rekao kako će ubrzo zatražiti uvid u spis, ali da Sanadera ne može ništa iz tog spisa pokolebati 'jer on zna što je radio'. Inače, USKOK-ovog spisa ima na 42.000 stranica što bi moglo sve jako odužiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene