Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba položaja

Ravnateljica vrtića skupljala od roditelja novac, pa ga zadržala za sebe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv ravnateljice jednog dječjeg vrtića bit će podignuta kaznena prijava protiv zloporabe položaja i ovlasti.

Novomarofski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom te utvrdili da postoji osnovana sumnja da je kao odgovorna osoba jednog dječjeg vrtića, u razdoblju od 2007. do 2011. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, prikupljala novčana sredstva od roditelja u svrhu plaćanja raznih naknada, posjeta predstavama, kupnje radnih listova i plaćanja premija osiguranja, no novac nije putem računovodstva uplaćivala na žiro račun vrtića.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Ante Mikulić poteškoće u razvoju Ante (6) napokon može u gradski vrtić: "Iza nas je šest godina borbe..."

Osim toga, osumnjičena je u ime dječjeg vrtića sklopila ugovor s jednim mobilnim operaterom za korištenje mobilne tarife za korištenje u službene svrhe, ali je istu koristila privatno.

Također je na blagajni jedinice lokalne samouprave podizala razne novčane iznose u ime naknada za regres za godišnji odmor i smrtne slučajeve u obitelji, a da ih nije odmah isplaćivala zaposlenicima, već ih je zadržavala za sebe i koristila ih, a isplatu jeradilanakon nekoliko mjeseci u više obroka. Na opisane je načine pribavila za sebe protupravnu imovinsku korist u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv osumnjičene slijedi kaznena prijava za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene