Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Deal' u Dominikanskoj Republici

Prvi slučaj u kojem su Hrvati glavni organizatori krijumčarenja kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj međunarodnoj policijskoj akciji 'Jadera' pala je skupina dilera, a prvi puta je slučaj da su Hrvati ti koji su organizirali cijeli posao.

Uhićeno je 11 osoba, među kojima je devet Hrvata, jedan Kolumbijac te jedan Srbin. Na današnjoj konferenciji za novinare policija je izvijestila da to nije konačan broj uhićen te da je raspisana tjeralica za još šest osoba. Za osam od devet uhićenih Hrvata, koji su većinom iz Zadra, određen je istražni zatvor, dok se deveti uhićeni Hrvat još provjerava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Brazilska mornarica zaplijenila rekordnih 3,6 tona kokaina Na moru u Brazilu FOTO Mornarica se pohvalila neviđenim ulovom: ''Ovo je rekord"

>> Među uhićenim dilerima iz Zadra poduzetnik i ugostitelj čiji je kafić bio nagrađen

Zaplijenjeno je 174 kilograma kokaina čija je vrijednost oko osam milijuna eura. Policija je razbila dilerski lanac na temelju saznanja da će se droga krijumčariti plovilima s jednog malog karipskog otoka, a nije poznato koja je bila konačna destinacija, osim da se radi o Europi. Ta saznanja dobivena su na temelju tri različita logotipa na paketima, što znači da je kokain bio namijenjen trima različitim kupcima u Europi.

Zanimljivo, kako bi im se zameo trag, paketi kokaina su bili prefarbani senfom i kavom. Cijelu akciju krijumčarenja kokaina u Dominikanskoj Republici odrađivali su skiperi s jedrilicama, a ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan rekao je kako je krajnji cilj oduzimanje imovine počiniteljima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene