Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pijanom stanju

Prijatelja ubio palicom zbog preše i bačve?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kaže da je Stanko ušao s palicom i udario ga, nakon čega ga je srušio na tlo. Poslije se više, kaže, ničega ne sjeća, jer je bio pijan.

Ivan Žuna (45) iz Gornje Voće tvrdi da se ne sjeća da je i zašto je 9. lipnja ove godine u svojoj kući na smrt palicom prebio poznanika Stanka Žunu (60), zbog čega mu je na Županijskom sudu u Varaždinu počelo suđenje. Tvrdi da se fizičkog obračuna ne sjeća u detalje jer je bio pijan. Dva sata nakon ubojstva Ivan Žuna imao je 3,85 promila alkohola u krvi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ubijen je Krvavi napad u Francuskoj: Muškarac nožem napao ljude, ubio jednu osobu Ivan Bulj izišao iz zatvora Ubojica na slobodi Ivan Bulj, koji je prije 22 godine ubio 17-godišnju Anđelu, izišao iz zatvora: "Nevin sam. Svakako ću se vratiti u Sinj''

Bez prethodnog sukoba

"Sjećam se da je Stanko Žuna u dva navrata izlazio iz moje kuće, a kad je drugi puta ušao htio me udariti drvenom palicom. Prije toga između nas nije bilo nikakvog sukoba niti svađe. Ne sjećam se, jer sam bio pijan, je li me udario tom palicom, sjećam se da sam ja njega primio i pogurnuo i on je s tom palicom pao na tlo, a nakon toga se više ne sjećam što se događalo", svjedočio je.

Pijan pucao iz pištolja i prijetio vozaču kamiona Čistoće: 'Vozi me u Sabor!'

Psihijatrijski vještak Nenad Horvat pak smatra da je neobično kako se nekih stvari sjeća vrlo dobro i detaljno, a drugih uopće ne.

"Optuženik mi je spontano ispričao kako su po njega došli policajci i kako su prema njemu bili korektni i čak mu dopustili da si pokupi rublje s užeta koje se sušilo u dvorištu. Ovaj detalj mi je signalizirao da kvaliteta i dubina sjećanja optuženika nije problematična, međutim u takvu konstataciju sad više nisam siguran", rekao je Horvat koji će provesti i dodatno vještačenje optuženika zato jer se u ranoj fazi postupka Ivan Žuna branio šutnjom pa psihijatar nije mogao s njim razgovarati o spornom događaju.

Ubijeni i Ivan su nekad bili prijatelji, ali kamen spoticanja između njih postale su bačva i preša koje je Ivan Žuna posudio ubijenom Stanku prije dvije i pol godine, koje mu ovaj nije vraćao. Inače, Ivan Žuna je hendikepiran i u invalidskim kolicima pa je kaže, želio prodati bačvu i prešu i kupiti nova kolica. Tvrdi ipak kako taj dan nisu o tome razgovarali.

Dopunsko vještačenje

"Ja nisam po dolasku Stanka Žune potezao pitanje ovih stvari iz razloga što mi je bilo drago da je došao k meni ", rekao je Ivan Žuna, koji tvrdi da ako ga netko napadne da će se braniti, ali da neće prvi napadati. Ipak, mnogi svjedoci tvrde kako je Ivan Žuna znao biti agresivan kad je pijan, pogotovo ako ga netko razljuti. Suđenje će se nastaviti nakon što vještak psihijatar provede dopunsko vještačenje ubrojivosti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene