Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgubio borbu za život

Preminuo jedan od dvojice teško ozlijeđenih radnika u eksploziji u Plivi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od dvojice radnika Plive, koji su nakon eksplozije u proizvodnom pogonu prije dva dana zadobili teške ozljede opasne po život, preminuo je u bolnici.

Vijest nam je potvrdila glasnogovornica Plive Tamara Sušanj Šulenčić.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić" Zagrebački Jarun Na Dan planeta Zemlje Na Jarun se više ne može automobilom: Dopuštenje imaju samo ove kategorije građana

>> Eksploziju u Plivi izazvala iskra

>> Radnik Plive kritično, zadobio opekline na 90 posto tijela

'Unatoč brzim reakcijama svih timova, a posebice liječničkog tima Klinike za traumatologiju u Zagrebu, sa žalošću moramo priopćiti kako je Saša Burnić, jedan od dvojice naših kolega, a koji je zadobio najteže ozljede, preminuo', stoji u službenom priopćenju Plive.

'Izražavamo iskrenu sućut svim članovima obitelji tragično stradalog kolege Saše Burnića', poručili su u Plivi.

'Iako su sve nadležne službe Plive, kao i odgovorni u gradu reagirali u najkraćem vremenskom roku, nastale ozljede bile su preteške. Preminuli Saša Burnić u Plivi je radio od 2007. u farmaceutskoj proizvodnji, a zaposlenici Plive će ga se s tugom sjećati kao izuzetno vrijednog i požrtvovnog kolege. Iako nije moguće nadoknaditi ovako tragični gubitak za sve nas Pliva će pružiti svu potrebnu pomoć članovima obitelji', piše nadalje u priopćenju Plive.

Drugi teže ozlijeđeni Plivin zaposlenik je izvan životne opasnosti te se oporavlja u Klinici za traumatologiju. Djelatnici kojima je pružena medicinska pomoć radi udisanja dima, pušteni su iz KB Sveti Duh na kućnu njegu.

Do eksplozije je došlo u subotu oko 15:00 sati, a nakon toga u odjelu za proizvodnju lijekova u Prilazu baruna Filipovića 25, buknuo je požar. Ozlijeđeno je ukupno devet osoba, a dvije teže. Jedan od teško ozlijeđenih radnika danas je preminuo u bolnici.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je eksploziju u prostoriji za vaganje supstanci u ‘Plivi’ izazvala iskra stvorena statičkim elektricitetom, izvijestila je jučer zagrebačka policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene