Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno još osam osoba

Radnik Plive kritično, zadobio opekline na 90 posto tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji koja je uzrokovala požar proizvodnog pogona Plive u Zagrebu ozlijeđeno je devet osoba. Dvoje je u vrlo teškom stanju.

Do eksplozije je došlo oko 15:00 sati, a nakon nje u odjelu za proizvodnju lijekova u Prilazu baruna Filipovića 25, buknuo je požar. Ozlijeđeno je devet osobaDvije osobe su teško ozlijeđene i bore se za život.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 1 izvidi još traju Doznali smo čiji je auto izgorio na parkiralištu: "Moglo bi biti ozbiljno" U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil

Jednom radniku opečeno je čak 90 posto tijela, a radi se o opekotinama 2. i 3. stupnja. Opeklina pošteđena ostala su jedino stopala koja su bila zaštićena čizmama.

Drugom teško ozlijeđenom radniku opečeno je od 65 do 70 posto tijela i također je u vrlo kritičnom stanju. Ozlijeđeni su prevezeni u Traumatološku bolnicu i u bolnicu Svet Duh.

Do eksplozije je došlo zbog zapaljenja smjese od koje se proizvode lijekovi, neslužbeno doznajemo.

Požar koji je nastao prilikom eksplozije ugasili su vatrogasci postrojbe iz Plive. Vatra je pod kontrolom te nije potrebna dodatna pomoć Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, izvijestio je Centar 112.

Priopćenjem o događaju stiglo i iz Plive

'Danas, 16. ožujka 2012., oko 15.00 izbio je požar u Plivi na proizvodnoj lokaciji Prilaz baruna Filipovića u zgradi Farmaceutskih tehničkih operacija. Požar je stavljen pod kontrolu ubrzo nakon što su Plivine vatrogasne postrojbe izašle na teren. O požaru su obaviještene sve nadležne institucije. Nažalost, nekoliko je naših zaposlenika ozlijeđeno i pruža im se liječnička pomoć. Opasnosti za građane nije bilo', stoji u priopćenju.

Da nema opasnosti za okolinu, potvrdio je i Pavle Kalinić iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 'Nije bilo opasnosti za okolne zgrade, nema nikakvih zračenja, ništa nije bilo. Da je, mi bismo sigurno o tome obavijestili javnost', rekao je. 

Iz vagaonice sukljao gusti dim

Do požara je došlo u vagaonici tvornice, mjestu gdje se pripremaju sirovine za proizvodnju. Prema informacijama djelatnice Plive koja želi ostati anonimna, 15-tak minuta iz vagaonice sukljao je gusti dim. Ubrzo su na mjesto događaja stigli Plivini vatrogasci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene