Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očevidom utvrđeno

Eksploziju u Plivi izazvala iskra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavljenim očevidom utvrđeno je da je eksploziju u prostoriji za vaganje supstanci u ‘Plivi’ izazvala iskra stvorena statičkim elektricitetom, izvijestila je zagrebačka policija.

Iskra je zapalila smjesu supstance za izradu lijekova ‘plivadon’ te je uslijed povećanog tlaka izbio požar i eksplozija postrojenja za vaganje, rečeno je na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Policijskoj upravi. Uslijed eksplozije, na zidovima, stropu i hodnicima nastala su oštećenja većih razmjera, a šteta još nije utvrđena.

Radnik, kojemu su opekline zahvatile 90 posto tijela život je i dalje u opasnosti, a radnik s 20 posto opečenog tijela je stabilno, doznaje se danas u Traumatološkoj klinici.

Pročitajte i ovo Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa Prizori nakon eksplozije u elektrani Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Eksplozija u elektrani u Rusiji: Traga se za nestalima, 18 ljudi ozlijeđeno, troje u teškom stanju

>> Požar u Plivi izazvala eksplozija stroja za proizvodnju Plivadona

Nesreća se dogodila u petak, 16. ožujka, oko 15 sati u Plivinu Odjelu za proizvodnju lijekova, u Prilazu baruna Trenka. Sedmorica lakše ozlijeđenih radnika bili su smješteni u Kliničku bolnicu ‘Sveti Duh’ te su dan nakon pušteni doma.

Direktorica komunikacija u Plivi Tamara Sušanj Šulentić medijima je izjavila kako će se u istragu o eksploziji i sanaciju uz hrvatske stručne službe uključiti i inozemni eksperti te da će do utvrđivanja relevantnih činjenica, proizvodnja biti zatvorena. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene