Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđivani nasilnik

Stravičan zločin u susjednoj zemlji: Ubio bivšu partnericu pred djetetom pa ga oteo

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Novi slučaj femicida dogodio se u Sarajevu, gdje je muškarac ubio svoju bivšu partnericu, a povod tom zločinu bio je spor oko skrbništva nad malodobnim djetetom, potvrdili su u utorak lokalna policija kao i odvjetnik ubojice.

Muškarac identificiran kao Anel Bećirović (34) ustrijelio je u ponedjeljak, u stanu u sarajevskom naselju Alipašino polje, Emiru Maslan (31), s kojom je ranije bio u izvanbračnoj vezi.

Ubojstvo je počinio pred malodobnim zajedničkim djetetom, dječakom koji ima tek četiri godine, a potom ga je oteo i odveo u stan u drugom dijelu grada u kojemu je živio. Tamo su ga pronašli policajci koji su nakon pregovora uspjeli najprije osloboditi dječaka, a potom uhititi ubojicu.

Pročitajte i ovo Kenyatta Odom Uhićeni majka i njezin dečko Umrla u strašnim mukama: Otkriveni mučni detalji o djevojčici čije je tijelo pronađeno u betonu

Policija je u utorak navela kako se okolnosti ovog zločina utvrđuju, no odvjetnik Omar Mehmedbašić potvrdio je da je njegov branjenik osoba koja je već osuđivana zbog nasilja u obitelji, a u tijeku je i postupak koji se protiv njega vodi zbog zloporabe droge. U travnju ove godine Bećirović je zbog obiteljskog nasilja tako bio osuđen na tri mjeseca zatvora.

"Dijete je prisustvovalo činu ubojstva", kazao je odvjetnik Mehmedbašić za portal Klix.

Pročitajte i ovo Ilustracija pobjegao s mjesta nesreće Užas u SAD-u! Sin više puta pregazio oca na parkiralištu, preminuo je u bolnici

Slično ubojstvo u kolovozu

Slično brutalno ubojstvo zabilježeno je u BiH u kolovozu u Gradačcu, kada je Nermin Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović, također bivšu partnericu, a i on je to učinio pred djetetom i pritom je zločin uživo prenosio na jednoj društvenoj mreži.

Pročitajte i ovo Skup potpore Palestincima u Sarajevu Potpora i solidarnost Stotine u protestnoj šetnji za Palestinu: "Ne morate biti musliman da biste suosjećali s narodom Gaze"

Nakon toga u BiH je organiziran niz prosvjeda čiji su sudionici tražili da se ovakva ubojstva pokušaju spriječiti uvođenjem drastičnih kazni, uključujući tu posebnu kvalifikaciju kaznenog djela femicida.

Vlasti do sada nisu poduzele nikakve korake kojima bi pokušali spriječiti ponavljanje sličnih slučajeva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene