Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prodavali kokain

FOTO Policija razbila zločinačko udruženje: Pronašli drogu, gomilu novca i pištolje

Policija razbila zločinačko udruženje koje se bavilo prodajom droge - 1
Policija razbila zločinačko udruženje koje se bavilo prodajom droge - 1 Foto: MUP
USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv četiri osobe zbog prodaje kokaina.

USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice državljana Sjeverne Makedonije (1965., 1996. godište), jedne državljanke Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jedne hrvatske državljanke (1990.) zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te proizvodnje i trgovine drogama drogama.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je prvoosumnjičeni 57-godišnjak u zajedničko djelovanje povezao preostalih troje osumnjičenih, a koji su tijekom 2022. godine nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali kokain.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić VELIKI AGROKOR PREKINUT Todorić najavio moguću političku karijeru, kaže da potporu već ima: "Vidjet ćete"

 

Naime, prvoosumnjičeni 57-godišnjak je nabavljao veću količinu kokaina, koju je uskladištio na za to ranije određenim adresama, a drogu bi kasnije preuzimao, dok su osumnjičene pazile da preuzimanje prođe bez ometanja, odnosno bile su izvidnica prvoosumnjičenom te ga obavještavale o svim aktivnostima i pojavama koje bi mogle ugroziti daljnji transport i prodaju kokaina, objavila je policija.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić VELIKI AGROKOR PREKINUT Todorić najavio moguću političku karijeru, kaže da potporu već ima: "Vidjet ćete"

Pročitajte i ovo Aleksandar Dugin Rat u Ukrajini VIDEO Putinov ideolog opet šokirao izjavom: "Ovo je sveta bitka protiv sotonskog Zapada"

Nadalje, 47-godišnjakinja i 31-godišnjakinja su prevozili ostale članove zločinačkog udruženja i to 57-godišnjaka i 26-godišnjaka koji je bio zadužen za prihvat i čuvanje droge te njenu distribuciju. Svi navedeni postupali su po uputama i izvršavali zadaće koje im je dao 57-godišnjak.

Također su bile zadužene da za vrijeme transporta kokaina obavljaju posao izvidnice te da prevoze članove zločinačkog udruženja na mjesta primopredaje ili skladištenja droge.

Pročitajte i ovo Aleksandar Dugin Rat u Ukrajini VIDEO Putinov ideolog opet šokirao izjavom: "Ovo je sveta bitka protiv sotonskog Zapada"

Prilikom uhićenja okrivljenika, pretragama je pronađeno i oduzeto oko četiri kilograma kokaina vrijednih oko 120.000 eura, dva pištolja od kojih jedan s prigušivačem, revolver, te 189.400 eura.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene